Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων


paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μπορείς να διαβάσεις και τα υπόλοιπα του gibson, (idoru, εικονικό φως κτλ). Για παρόμοια δες εδώ

 

http://project.cyberpunk.ru/lib/

 

αν και δύσκολα να βρεις το στυλ του gibson (ιδιαίτερα τον συνδυασμό τεχνολογία+voodoo). Κρίμα που έκλεισε το altfactor.gr εκεί είχε αρκετό υλικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

clarice> εαν σ'αρέσει η cyberpunk θα πρότεινα ανεπιφυλακτα τα βιβλία του philip k. dick. είναι απίστευτος συγγραφέας, και είχε προλάβει το "κινημα" cyberpunk κατα δεκαετίες. τα βιβλία του ειναι απίστευτα ψυχολογικά ταξίδια σε περιβάλλοντα επιστημονικής φαντασίας. προσωπικά είχα ξεκινήσει με το πιο γνωστό του, "τα τρια στιγματα του Πάλμερ Ελντριτς".. αλλα ωραία που εχω διαβάσει είναι το "Eye in the sky", "Κυλήστε τα δάκρυά μου, είπε ο αστυνόμος" - α, φυσικά πάνω σε ένα απο τα βιβλία του βασίστηκε το πελώριο "Blade Runner".. γενικά εχει γράψει και βιβλία που δεν εχουν μεγαλη σχέση με επιστημονική φαντασία, ή μοιάζουν περισσότερο με ρεαλισμό, οπως το "Confessions of a Crap Artist", ή το "Valis" (πιο πολυ με μυθιστόρημα μυστηρίου μοιάζει).. αλλά γράφει με απίστευτο τρόπο, παρουσιάζει τις αδυναμίες των ανθρώπων, την απιστευτη σχετικότητα των απόψεων και των πεποιθήσεών τους.

 

ουσιαστικά αυτό είναι το παράπονο που είχα για την cyberpunk.. βέβαια εχω ΠΟΛΥ καιρό να διαβάσω οτιδηποτε (neuromancer, count zero πριν απο χρόνια) - αλλά μοιάζουν με adventure, μυθιστορήματα δράσης, οπου πάντα κάτι συμβαίνει, .. θέλω να πω πως δεν σκέφτομαι και πολύ οταν τα διαβάζω. προσωπική άποψη βέβαια. αν μπορει να μου προτείνει κάποιος κάτι καλό, ευχαρίστως θα ψάξω πιο πολύ την φάση..

 

αλλα αγαπημένα βιβλία που μπορει να τα διαβάσει κανεις οσο στα 18 του τοσο και αφου περάσει κατα πολύ τα 25, είναι:

Ursula Le Guin - The Earthsea Quartet, 4 βιβλία που μιλάνε για την ζωή ενος μάγου, απο την παιδική του ηλικία ως την ενηλικίωση, μέχρι και κατι σαν ταπείνωσή του. Είναι και αυτά πολύ βαθιά βιβλία, δηλαδή πέρα απο τις περιπέτειες, παίζει παρα πολύ η φιλοσοφία της ισορροπίας του σκότους και του φωτός, τα μαθήματα που παίρνει κανεις απο την δίψα για δόξα, η δυναμη του να χάνεις... το ξαναδιαβάζω τώρα για δεύτερη φορά..

 

John Crowley - Little, Big - είναι κάτι σαν fantasy, ομως πολύ ρεαλιστική, μιλά για μια οικογένεια που κάποια μέλη της εχουν ικανότητα να μιλάνε και να καταλαβαινουν νεραϊδες.. αλλα ειναι γραμμένο με ΠΟΛΥ ομορφο και ονειρικο τρόπο

 

Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ - Μαιτρ και Μαργαρήτη....

 

Στανισλαβ Λεμ - Σολαρις........γμτ δεν εχω χρονο να τα αναλυσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βιβλίο που βασίστηκε το Blade runner είναι το Do androids dream of electric sheep? Για Ursula Le guin, είναι πολύ καλή, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό συμπαν για τις ιστορίες της αλλά απέχει πολύ απο το cyberpunk, έχει να κάνει πιο πολύ με συναίσθημα και φιλοσοφία..

 

http://www.ursulakleguin.com/

 

Για μένα απο τις καλύτερες ιστορίες sf είναι δυο σειρές του asimov, foundation και robots (στο περιοδικό discovery πριν 2-3 μήνες έκανε αναφορά σε έναν ήρωα απο το foundation, τον Χαρι Σελντον). Αν μπορείς να διαβάζεις ebooks, στείλε pm.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που μου αρεσει στο cyberpunk ειναι η "ηθικη" που ισορροπει επικινδυνα αναμεσα σε απολυτο καπιταλισμο(ολα γινονται για το χρημα) και την γνησια ηθικη η οποια προκυπτει ξεχασμενη σε μια γωνια, αλλα παντα εκει. Εχει αναφορες στον πραγματικο κοσμο αλλα αυτες ειναι μεταφρασμενες σε μορφες που να ταιριαζουν στο περιβαλλον και την αισθητικη. Ακομα μου αρεσει πολυ η αντιθεση αναμεσα σε αποστειρομενους χωρους και multiculture περιοχες. Ειναι ενα ευχαριστο μπερδεμα και κυριως εμενα μου αρεσει το γυρω- γυρω της κεντρικης υποθεσης(η αισθητικη).

Βεβαια δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενο, δεν εχω διαβασει τοσο αλλα ειναι απο τα ειδη που τα διαβασα με πολυ φαντασια( πλαθοντας πραγματα στο μυαλο μου). Θα ηθελα να ακουσω αποψεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην εκθεση βιβλιου - σε 15 μερες - εχω προγραμματισει να παρω την Ελληνικη ιστορια , σαν εργο για την βιβλιοθηκη .

 

Ποιος συγγραφεας - εκδοτικος οικος ειναι η καλυτερη επιλογη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άσχετο αλλά παρατηρώ ότι όλα τα βιβλιοπωλεία με παλιά καλά Ελληνικά έντυπα πριν το 1900 κλείνουν και πλέον χάνεται η δυνατότητα για συμπλήρωμα των συλλογών μας παρά μόνο μέσα από site δημοπρασιών (δυστυχώς το Μοναστηράκι πέθανε προ πολλού, μόνο σκουπίδια και τρελές τιμές).

Πέρασα εχθές από τον Γρηγοριάδη στην Φειδίου όπου έμαθα ότι έκλεισε οριστικά,παλιότερα έκλεισε το ΟΧΗΜΑ στη Σόλωνος και κάποια ακόμα είτε πέθαναν αυτοί που τα είχανε ή για κάποιους άλλους λόγους έκλεισαν και αυτά.

Έψαχνα να συμπληρώσω κάποια τεύχη από την ΠΑΝΔΩΡΑ του 1870 που μου λείπουν και ρώταγα στα βιβλιοπωλεία της ΕΣΤΙΑΣ και της ΔΩΔΩΝΗΣ όπου δεν είχαν το παραμικρό από παλιές εκδόσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέλω να κλείσω ένα ξενοδοχείο και παρατηρώ ότι η συγκεκριμένη σελιδα, http://hotels.greece-bookings.com/city/gr/thessaloniki.el.html?aid=305767;label=gg-hotels%20Greece%20Makedonia%20Palace έχει πολύ καλλύτερες τιμές απ ότι οι σελίδες των ξενοδοχείων ξεχωριστά.Ξέρει κανείς αν είναι αξιόπιστο??Έχει κλείσει ποτέ κανεις από εκει ξενοδοχείο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς να ζητήσω προκαταβολικά μια συγνώμη που το προηγούμενο μου πόστ ηταν σε greeklish (μόλις χτες μπαίνοντας στο φορουμ, είδα οτι το Μπλα-Μπλα section έχει ξανανοίξει, μεγάλη συγκίνηση, και δεν ειδα καν το Sticky)

 

Paintbox, ήθελα να σε πληροφορίσω, μιας και μίλησες για την Ursula K. Le Guin, οτι η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων του Studio Ghibli (Spirited Away, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle) θα βασίζεται στο "Tales from Earthsea" (Official Site: http://www.ghibli.jp/ged/)

 

Eπίσης, μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν έχει μιλήσει για τον Τομ Ρόμπινς :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθώς το καλοκαιράκι πλησιάζει και λίγο πολύ όλοι σχεδιάζουμε τις διακοπές μας, ανοίγω το σχετικό topic. Με ενδιαφέρουν προτάσεις για ταξίδια κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας πάντα οικογενειακού τύπου.

Μακριά απο τα "οργανωμένα" ταξιδιωτικά γραφεία, και τα "ηλίθια" προγράμματα επενδύσεων με δέλεαρ τα ταξίδια (δηλ. κοινώς απάτη). Οι προτάσεις, οι εμπειρίες του καθενός σας ανεκτίμητες για τον τρόπο μετακίνησης, τον τόπο διαμονής, "ξεψάχνισμα" τουριστικών οδηγών κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

damiano>οκ, :) δεν ήθελα να πω πως ειναι cyberpunk η Le Guin :) ούτε τα άλλα βιβλία που ανέφερα είναι :Ρ

 

οσο για asimov, clarke, heinlein (αυτή είναι η τριάδα των πιο γνωστών και καταξιωμένων συγγραφέων ΕΦ; - παρεπιπτώντος ο asimov είχε υπηρετήσει, οταν ηταν στο στρατό, υπό την αρχηγία του heinlein, αν δεν κάνω λάθος).. τέλος πάντων, μου φαίνονται περισσότερο τετράγωνες οι ιστορίες τους - κλασσική επιστημονική φαντασία.. πολύ πιθανό είναι να κάνω λάθος - εξάλλου ειναι μονο προσωπική άποψη - που οντως διαψεύθηκε οταν διάβασα το "stranger in a strange land" του heinlein (απίστευτο, μιλά για εναν άνθρωπο που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε απο τους αρειανούς, και περιγράφει το πως προσαρμώζεται στην ανθρώπινη κοινωνία.. πολλοί το χαρακτήριζαν σαν χίππι βιβλίο.. αλλά είναι πραγματικά ενδιαφέρον..)

 

παρεπιπτώντος #2 ο Stanislaw Lem κατέκρινε και αντιπαθούσε όλους τους αμερικανούς συγγραφείς SF, εκτός απο τον philip k. dick.. η αλίθεια ειναι πως μοιάζουν λίγο στο οτι στοχεύουν πιο πολύ στα βιβλία τους στην αποκάλυψη της ανθρώπινης φύσης - αν δεν κάνω λάθος ενα απο τα κεντρικά σημεία-σκέψεις του Σολάρις είναι το πως ο ανθρωπος ψάχνεται στο διάστημα που δεν είναι δικό του, ενώ δεν εχει ανακαλύψει ακόμα την δικιά του φύση, τα πραγματικά του "θέλω" και επιδιώξεις - ψάχνει απ'έξω για να βρεί απάντηση για το "μέσα" του, δεν είναι μια λύση απελπισίας;

 

και, νομιζω η Le Guin ήταν στο ίδιο σχολείο, ισως μάλιστα στην ίδια τάξη σε μια περίοδο, με τον philip k. dick, ομως χάθηκαν μετά και γενικά γνωριστήκανε αργότερα, αλλά η Le Guin τον θεωρούσε απο τους καλύτερους του είδους, ενώ ο dick δεν είχε ποτέ μεγάλη αναγνώρηση, τα βιβλία του εκδίδονταν απο τον πιο φτηνό pocket book εκδοτικό οίκο (στο wikipedia το διάβασα...)

 

clarice> πηγα να γράψω κάτι, αλλά δεν μου φτάνουν τα επιχειρήματα, τελικά λίγα πράγματα θυμαμαι, τεσπα, πήγα να πω πως η cyberpunk κατά την γνώμη μου δεν διαφέρει απο κλασσική sf, απλά εχει αλλάξει το περιβάλλον, τα εργαλεία, η αισθητική - και σιγουρα, το να φαντάζεσαι το μέλλον της ανθρωπότητας βγαίνει πιο φυσικά απο το να φαντάζεσαι εξωγήινους και άλλους κόσμους :) ιδίως τώρα που συνδεόμαστε όλο και περισσότεροι στο Διαδίκτυο! αλλο ενα π.χ. - κοίταζα τώρα τα βιβλία μου - εχω σε μια απο τις στοιβες ενα cyberpunk βιβλίο που το είχα βρει κάποτε πολύ φθηνό και το πήρα (Melissa Scott "Trouble and her friends") - μιλά για την Trouble που εκτος απο το να είναι χάκερ, είναι ομοφυλόφιλη, και τις περιπέτειές της στο κυβερνοχώρο και εξω απο αυτό. είναι καλό, ομως το καταβροχθίζεις, και σε γοητεύει, επειδή μιλά για explicit, πιπεράτα (και μοδάτα) ζητήματα οπως η ομοφυλοφιλία - δεν μπορώ να πω ομως πως ανακαλύπτεις κάτι για τον εαυτό σου διαβάζοντας τέτοια, εκτος απο το να κρατάς σε λειτουργία την φαντασία σου.. φυσικά διάλεξα ακραίο παράδειγμα, ισως ενα cyberpunk βιβλίο δευτερης επιλογής.. αλλά τεσπα :))

 

Fozzy> καλή φάση.. δύσκολα ομως θα το πετύχω γιατί γενικά δεν είμαι στην φάση :) εχω δει παλιά μόνο το Evangelion (ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ και ψυχολογικό)

 

χαχα και για Τομ Ρόμπινς καλό θα ήταν να ξεκίναγες να μιλάς εσύ :)) αλλά μιας και δεν το έκανες.. ναι, ναι πολυ ωραίος συγγραφέας με πολυ προσωπικό (Ω, και ελεύθερο) στυλ :)) εχω διαβάσει μόνο τα κλασσικά, και κατά πολλούς, τα καλύτερά του βιβλία, ήτοι "Το Αρωμα του Ονειρου (Jitterbug Perfume)" και "Ο χορός των επτά πέπλων (Skinny legs and all)".. σιγά σιγά θα πιάσω και τα άλλα :) δεν ξέρω, κάνω τεράστια διαλειμματα μεταξύ των βιβλίων του, ισως επειδή χορταίνω!! απλά μπλέκει ρεαλισμό με πολύ μυθικό στοιχείο, σχεδόν παραμύθι, παραμένωντας αρκετά κυνικός και παιχνιδιάρης, φάση "μεταξύ σοβαρού και αστείου"... ο Terry Pratchett, θα τον παρομοίαζα με Tom Robbins, ομως ο πρώτος γράφει αποκλειστικά fantasy, ενώ ο δεύτερος γράφει για τον δικό μας κόσμο, προσθέτοντας μπόλικα φανταστικά, πιθανά ομως, δια φαντασίας του καθενός μας, στοιχεία :)) σιγουρα κερδίζει ο Robbins, επειδή καταφέρνει να ανοίξει τα μάτια σου σε μερικά πράγματα.. π.χ. πολλοί τον βρίσκουν πρόστοιχο - αλλά στην πράξη δεν είναι έτσι, απλά αποκαλύπτει σε μας το ποσο φοβόμαστε και κοκκινίζουμε με τέτοια θέματα... πολύ ωραίος είναι... στην Πολιτεία εχει τον Τρυποκάρυδο σε προσφορά εδω και πολύ καιρό, και όλο δυστάζω να το πάρω :) αλλά ισως την επομενη φορά, οταν τελειώσω με το καλό το Earthsea, θα το χτυπήσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paintbox>

Έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του Ρόμπινς που έχουν πέσει στα χέρια μου (Ο Τρυποκάρυδος, Το Αρωμα του Ονειρου, Ο χορός των 7 πέπλων, Βιλα Ινκογκνιτο, Αμάντα το Κοριτσι της Γης) τώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το "Μισοκοιμισμενοι μες τις βατραχοπιτζάμες μας" και παράλληλα ξεφυλλίζω το τελευταίο του βιβλίο που αποτελείται απο μια σειρά αφηγήσεων απο ταξίδια και δημοσιευσεων του σε περιοδικα...

Αλλα αγαπημένο μου ειναι το "Αγριεμένοι Ανάπηροι επιστρέφουν απο καυτά κλίματα" ισως επειδή ηταν το πρώτο, απο τα βιβλία του, που διάβασα...

 

ΠιΕς: Το Evangelion ειναι απο τα αγαπημένα μου anime :)

 

Ασχετο, αλλα και το "100 χρονια μοναξιά" του Μarquez ειναι υπέροχο βιβλίο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...