Προς το περιεχόμενο

"Σκληρό δίσκο" 120 petabytes κατασκεύασαν επιστήμονες της IBM


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποθηκευτικό χώρο 120 petabyte κατάφεραν να κατασκευάσουν επιστήμονες της IBM, ξεπερνώντας κατά 10 φορές το μεγαλύτερο “σκληρό δίσκο” που είχε κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα. Για να γίνει αντιληπτός ο διαθέσιμος όγκος δεδομένων των 120 petabytes, αρκεί να αναφερθεί ότι αποτελείται από 200.000 κοινούς σκληρούς δίσκους οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους. Ακόμη θα μπορούσε κανείς να αποθηκεύσει σε αυτούς 24 δισεκατομμύρια MP3‘s μέσης ποιότητας.

 

Η IBM έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα τέτοιο αποθηκευτικό χώρο παρατάσσοντας τους μεμονομένους σκληρούς δίσκους σε οριζόντια διάταξη μέσα σε “ράφια” (όπως γίνεται σε όλα τα data centers), αφήνοντας όμως μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να χωρέσουν περισσότεροι.

 

ibm-space.jpg

 

Άξιο αναφοράς είναι ο μηχανισμός των αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της εταιρείας, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται τα δεδομένα σε διαφορετικούς δίσκους, όταν αυτοί που τους φιλοξενούν δείχνουν σημάδια “κόπωσης” και χρειάζονται αντικατάσταση. Παράλληλα ένα σύστημα που ονομάζεται GPFS θα διασπά τα δεδομένα σε πολλαπλούς σκληρούς δίσκους επιτρέποντας το σύστημα να κάνει ανάγνωση ή εγγραφή αρχείων καθώς και τη διαδικασία indexing σε ασύλληπτες ταχύτητες.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο πελάτης για τον οποίο κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο σύστημα. Οι άνθρωποι της IBM αναφέρουν ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου όλα τα cloud συστήματα να δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο.

 

Link.png Site: engadget.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ακομα και 120 Exabyte να ηταν , μιλαμε για τρελα νουμερα...

Τι να τα κανω 120 δισεκατομμυρια GB στο pc μου???

 

κάτι αντίστοιχο είπε και ο bill gates κάπωτε. φαντάσου μια συλλογή απο 4k ταινίες ή τεράστιο όγκο software/OS με νέες τεχνολογίες. κανείς δεν μπορεί να οραματιστεί το μέλλον.

πάντως είμαι σίγουρος πως δεν φτιάχνωνται για οικιακούς χρήστες άλλα για cloud servers όπως αναφέρει και το άρθρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν 15 χρόνια ο μέσος επιτραπέζιος υπολογιστής είχε 1 GByte σκληρό δίσκο . Στα windows 95 ήταν πραγματικά τεράστιος. Τα 650 Mbytes των αντεγράψιμων cd θεωρούνταν υπέραρκετα. Σε άλλα δεκαπέντε σίγουρα θα μιλάμε για petabytes. Αλλά τα 120 petabytes είναι υπερβολικά ακόμα και για εταιρείες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακομα και 120 Exabyte να ηταν , μιλαμε για τρελα νουμερα...

Τι να τα κανω 120 δισεκατομμυρια GB στο pc μου???

εχμ

τα εξα ειναι μεγαλυτερα απο τα πετα :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...