Προς το περιεχόμενο

"Λιγότερες τηλεοράσεις και κινητά, περισσότερα PlayStation" είναι το νέο σχέδιο της Sony προς την κερδοφορία


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα για την Sony και όχι μόνο από οικονομικής άποψης. Μαθαίνουμε τώρα ότι η Sony αναμένεται να αναδιοργανωθεί, σε ένα νέο τριετές πλάνο, με βάση το οποίο θα κατασκευάζει λιγότερες τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα, και περισσότερες κονσόλες PlayStation.Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, το τμήμα Sony Mobile του Ιάπωνα γίγαντα ήταν αποκλειστικά υπεύθυνο για το... σβήσιμο όλων των κερδών που σημείωσε η εταιρεία από το PlayStation 4.

Σε πρόσφατο συνέδριο επενδυτών, ο αξιωματούχος της Sony, Hiroki Totoki ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η εταιρεία έχει ένα νέο τριετές σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις απώλειες και την οικονομική αιμοραγία, και μία περίληψη του σχεδίου θα λέγαμε ότι είναι "η κατασκευή λιγότερων τηλεοράσεων και κινητών τηλεφώνων".

 

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο της Sony αποτελεί απάντηση στις εκτιμήσεις ότι το τμήμα Sony Mobile θα σημειώσει απώλειες 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως στον ερχόμενο Μάρτιο. Με την νέα στρατηγική, η Sony θα εγκαταλείψει τα σχέδια της να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες με στόχο να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά, παρά θα κατασκευάζει μικρότερο αριθμό συσκευών που θα αποφέρουν κέρδη, ακόμα και αν οι πωλήσεις σταματήσουν κατά 30%.

 

Η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, αφού πρόσφατα και η Samsung είδε σημαντική πτώση στα κέρδη της και αναμένεται να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Reuters επίσης στην ίδια αναφορά κάνει λόγο για αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες δεν αναμένεται να γίνουν γνωστές πριν το νέο έτος. Ως μέρος αυτής την αναδιοργάνωσης η Sony σκοπεύει να σταματήσει να είναι χορηγός της FIFA, κάτι που αναμένεται να της εξασφαλίσει περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πέρα από την μείωση των εξόδων, η εταιρεία ελπίζει να κερδίσει περισσότερα χρήματα επενδύοντας στο τμήμα gaming της εταιρείας. Πέρα από το PlayStation 4, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα PlayStation Vue, μία υπηρεσία τύπου Netflix.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κέρδος έχει όποιος μπορεί να πουλάει ακριβά, στην προκειμένη περίπτωση η Apple.

Οι άλλες εταιρείες, λίγο ή πολύ, ανταγωνίζονται η μία την άλλη - η Apple παίζει μόνη της στο γήπεδό της, με μικρή έγνοια για το τί γίνεται απέξω.

 

Edit: Κάπως έτσι είναι και η Sony με το Playstation, που είναι leader με φανατικούς οπαδούς.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η Apple προσφέρει κάτι που δεν μπορεί καμία αλλη εταιρία να προσφέρει, γιαυτό και κάνει 70 εκατομ. πωλήσεις συσκευών. 

 

Προσφέρει ενα φοβερο πακέτο ποιότητας, μεταπωλητικής αξίας, μεγάλο κύκλο ζωής συσκευών, brand name, και εγγυηση (σε ποιότητα , οχι ποσότητα) 

 

Η Sony απο την άλλη, οταν σε 18 μήνες εχει βγάζει Sony z, z1,z2,z3 και σε 2 μηνες πάμε για το z4 .. nuff said. 

 

Κριμα, τοσο ποιοτική εταιρία, η χόντα της τεχνολογίας να ειναι απο το 2007 μεχρι σήμερα κομπάρσος στα πάντα, πλυν του PS4. 

 

Στα κινητα την εφαγε η Κίνα, στις τηλεοράσεις η LG - SAM, στις φορητες συσκευες η Nintendo, στις παιχνιδοκονσόλες to  xbox360. 

 

Κάτι πάει λάθος

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητή Sony, πώς να μην έχεις οικονομικό πρόβλημα όταν αντιμετωπίζεις τους πελάτες σου σα σκουπίδια; Κάποτε είχες ένα-δύο στάνταρντ ποιότητας σε μερικά προιόντα σου, αν και πάντα έκανες τα κουτοπονηρά σου με τους μεγαλοφυείς μαρκετίστες σου, τα τελευταία χρόνια τα έχεις ξεφτιλίσει σχεδόν όλα και είσαι απλά άλλη μία μοδάτη εταιρία στις χιλιάδες παρόμοιες που βρωμίζουν το πλανήτη.

Το τελευταίο καταφύγιό σου είναι τα αποβλακωμένα του Playstation που ότι και να τα ταίσεις θα το τρώνε. Τα πάντα εδώ πληρώνονται, αν πρόσεχες και άκουγες τις φωνές απελπισίας μερικών για τόσα χρόνια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xiaomi, Lenovo, Huawei κτλ  H επέλαση των κινέζων πήρε μπάλα τις μεγάλες εταιρίες.

Σωστος!Εγω αγόρασα ΤHL κινητο,8πυρηνο στα 2ghz,2gb ram,1080p,5" μόνο 200 ευρώ(δωρεαν μεταφορικα απο σιγκαπουρη) και μέχρι στιγμης το κινητό πετάει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η sony εδώ και καιρό δεν είναι ο γίγαντας που ηταν της εποχες του  ps2. Απο την αλλη η apple ειναι μια εταιρία με το δικό της φανατικό κοινό που θα αγοράζει καθε χρόνο το καινούργιο iphone, ειναι μια εταιρια με καθαρα καπιταλιστικη φιλοσοφία.         

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και με την ποιότητα της πάει και έρχεται το πράγμα.... τα προβλήματα που έχουν κατα καιρούς βγάλει τα iphone δεν δικαιολογούν όχι τα 600αρια που κάνουν αλλά ούτε κατοστάρικα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτρέψτε μου τα Αγγλικά μα κάπως έτσι φαντάζομαι το συμβούλιο της SONY.

 

- Ένα τεράστιο οβάλ τραπέζι με καραφλά android (χα, το πιάσατε) να παριστάνουν τους manager κι στην κορυφή του τραπεζιού με φόντο ένα ΜΕΓΆΛΟ ΤΖΆΚΙ κι ο επίσης καραφλός CEO να κρατάει μια γάτα κι να λέει με σατανική φωνή.

 

- We first fill the stores with Playstations', after that the homes and then THE WHOLE WOOOORLD. *evil laughter*

 

(Διαβάστε το με την φωνή του Kratos από το GoF)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα κάτι μου λέει  ότι πάει  μέσα  στο 2015 για πούλημα η συγχώνευση όλα τα άλλα  μου ακούγονται  παραμύθια της Χαλιμας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α ρε apple μονο εσυ κατάφερες να κάνεις τα botakia σου να τρέχουν πίσω απο τα καινούρια προϊόντα.

 

Παντος η Sony πρεπει να βγαλει μεγαλύτερη παράγωγη ps4, Μολις θα βγαλει το crack να παίζουν ολοι σπασμενα πανικος θα γινει πάλι απο πωλησεις :D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...