Προς το περιεχόμενο

H Αστυνομία των ΗΠΑ εκτύπωσε τρισδιάστατα το δάχτυλο ενός νεκρού ανθρώπου για να ξεκλειδώσει το κινητό του


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εργασία του καθηγητή Anil Jain, στο Πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ, εστιάζει στην ενίσχυση της ασφάλειας των βιομετρικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου.

Αλλά όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικές αρχές για να “σπάσουν” το κινητό κάποιου, δεν του ζήτησαν να βρει κάποιον τρόπο ή κάποια κερκόπορτα για να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας στο κινητό του, αλλά να εκτυπώσει το δάχτυλο ενός νεκρού άντρα για να εισέλθουν στο περιβάλλον χρήσης του κινητού του. Επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο καθηγητής Anil Jain, δεν μπορούσε να μοιραστεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά από ότι φαίνεται, η αστυνομία είχε ήδη πάρει τα δαχτυλικά αποτυπώματα του νεκρού, και τα έδωσε στον καθηγητή για να εκτυπώσει τρισδιάστατα και τα δέκα αποτυπώματα από τα δάχτυλα του.

 

Επειδή ωστόσο οι αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι capacitive και απαιτούν επαφή με ζωντανή επιδερμίδα, ο καθηγητής κάλυψε τα 3D-printed δάχτυλα με μία λεπτή επίστρωση από μεταλλικά στοιχεία για να ξεγελάσει τον αισθητήρα του κινητού.

 

Αν και η χρήση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων ενός νεκρού για την απόκτηση της πρόσβασης στο κινητό του, ουσιαστικά παρακάμπτει σημαντικά εμπόδια και δεν εξαναγκάζει τους κατασκευαστές smartphones να παρέχουν εκείνοι όλα όσα είναι απαραίτητα για την πρόσβαση στις συσκευές τους, είναι νομικά αβέβαιη. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον ύποπτο, ούτε με κάποιον ζωντανό που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την δράση της αστυνομίας. “Η Πέμπτη Τροπολογία (του Συντάγματος των ΗΠΑ) προστατεύει ενάντια στην αυτοενοχοποίηση. Εδώ, τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι του θύματος, και όχι κάποιου υπόπτου για δολοφονία. Προφανώς, το θύμα δεν κινδυνεύει να ενοχοποιηθεί” δήλωσε ο ερευνητής ασφαλείας και δικαίου Bryan Choi. Αλλά για τους ζωντανούς υπόπτους, δεν έχει οριστεί κάποιο νομικό πλαίσιο ή πρότυπο, που να αποφασίζει αν η αστυνομία μπορεί να ξεκλειδώσει τα κινητά ατόμων χρησιμοποιώντας τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα.

 

Ένα δικαστήριο στο Los Angeles απαίτησε από μία γυναίκα που ήταν ύποπτη σε μία υπόθεση του FBI να ξεκλειδώσει την συσκευή της κατά αυτόν τον τρόπο τον περασμένο Μάϊο, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν κάτι τέτοιο παραβιάζει το δικαίωμα του ατόμου στην Πέμπτη Τροπολογία να μην αυτό-ενοχοποιείται. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ισοδύναμο με την κατάθεση.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χλομό μου ακούγεται...

πχ τα iphone έχουν touch id timeout.... 48 ωρες

πότε πρόλαβαν και βρήκαν πτώμα πότε πρόλαβαν να το σκεφτούν πότε πρόλαβαν να τα τυπώσουν κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχέτως της συζήτησης που σηκώνει το ηθικό και νομικό κομμάτι, εγώ ακόμα να καταλάβω πως γίνεται η εκτύπωση 3D εκτός αν το δω μπροστά μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατι δεν πηγαιναν το κινητο στο νεκροτομειο?

ή δεν εκανα εκταφη?

πιο απλο θα ηταν.

δεν λειτουργεί σε νεκρούς, πρέπει να εξομοιώσεις την συμπεριφορά ενός ζωντανού δακτύλου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αν τα κακαρώσω δεν θα μπορώ να ανοίξω το κινητό μου; Την τεχνολογία μου μέσα.... :-D

Πέρα απ' την πλάκα πάει και το παραμύθι με την ασφάλεια του αποτυπώματος το οποίο μπορεί να πάρει κανείς αν είσαι στόχος από οπουδήποτε. Άντε τώρα πάμε στην ίριδα του ματιού και βλέπουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...