Προς το περιεχόμενο

Αυξάνονται οι συσκευές iPhone 6 και 6 Plus που επηρεάζονται από την λεγόμενη “Touch IC Disease”


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς πλησιάζουν τα δεύτερα γενέθλια των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες που διαπιστώνουν -και που από ότι φαίνεται οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα- την ύπαρξη μίας γκρι μπάρας στο πάνω μέρος της οθόνης που τρεμοπαίζει καθώς και την οθόνη της συσκευής τους να μην ανταποκρίνεται ή να μην ανταποκρίνεται στην αφή το ίδιο καλά όπως παλαιότερα.

Σύμφωνα με μία νέα ανάρτηση που συνοδεύεται και από video στο blog της εταιρείας επισκευών iFixit, και άλλες εταιρείες έχουν διαπιστώσει ότι συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus επηρεάζονται από ένα πρόβλημα, που από ότι φαίνεται είναι πολύ κοινό. Ο ιδιοκτήτης της STS Telecom, Jason Villmer λέει ότι κάθε εβδομάδα καταφτάνουν στην εταιρεία του πολλές συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus που έχουν πρόβλημα ενώ εκπρόσωποι μίας άλλης εταιρείας επισκευών στην Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών λένε πως έχουν πέσει στα χέρια τους περισσότερες από εκατό συσκευές iPhone 6 και 6 Plus με οθόνες που δεν ανταποκρίνονται καλά στο άγγιγμα.

 

Ο Jason Villmer της STS Telecom δήλωσε: “Το πρόβλημα είναι τόσο διαδεδομένο που πιστεύω ότι κάθε iPhone 6 ή iPhone 6 Plus επηρεάζεται λίγο πολύ από αυτό και είναι σαν ωρολογιακές βόμβες που περιμένουν για να ενεργοποιηθούν”. Η εταιρεία iFixit ονομάζει το πρόβλημα “Touch IC Disease” ή "Touch Disease" και λέει πως η Apple φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα με βάση τα δεκάδες παράπονα στο forum υποστήριξης της εταιρείας, ωστόσο δεν κάνει τίποτα για αυτό. Όσοι πήγαν με τις συσκευές τους σε καταστήματα της Apple, έμαθαν ότι η Apple δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα και πως δεν μπορεί να κάνει κάτι από την στιγμή που οι συσκευές βρίσκονται εκτός εγγύησης.

 

Η άσκηση πίεσης στην οθόνη ενός προβληματικού iPhone ή το ελαφρύ λύγισμα-στρίψιμο της συσκευής ενδέχεται να διορθώνει το πρόβλημα για σύντομο χρονικό διάστημα ωστόσο η γκρι μπάρα κάποια στιγμή θα επιστρέψει ενώ και το πρόβλημα με την οθόνη αφής θα γίνεται ολοένα και χειρότερο ωσότου η οθόνη πάψει να ανταποκρίνεται. Η αντικατάσταση της οθόνης δεν διορθώνει την κατάσταση, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται στο soldering των touchscreen controller chips με το logic board των κινητών (τα Touch ICs δεν διαθέτουν την μεταλλική ασπίδα που υπήρχε σε παλαιότερα iPhones και δεν υποστηρίζονται από “underfill”) και ενδεχομένως να προκαλείται από το γνωστό ελάττωμα στην κατασκευή τους (Bendgate). Σύμφωνα με την εταιρεία iFixit δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα (απαιτείται είτε αντικατάσταση της συσκευής, είτε αντικατάσταση του logic board είτε αντικατάσταση των Touch ICs στο logic board του κινητού κάτι που ενδεχομένως δεν μπορεί να κάνει in-house το προσωπικό της Apple). Όσοι βρίσκονται εντός εγγύησης και αντιμετωπίζουν κάποιο από τα αρχικά συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσουν την αντικατάσταση του κινητού τους άμεσα. Όσοι είναι εκτός εγγύησης, σύμφωνα με την iFixit, θα πρέπει να επισκεφτούν κάποια εταιρεία επισκευής για να αντικαταστήσουν τα συγκεκριμένα chips.

 

 

Link.png Site: MacRumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα βγάλει ανακοίνωση η apple που θα λέει ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και το επισκευάζει, εφόσον είναι μέσα στην διετής εγγύηση ακόμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η άσκηση πίεσης στην οθόνη ενός προβληματικού iPhone ή το ελαφρύ λύγισμα-στρίψιμο της συσκευής ενδέχεται να διορθώνει το πρόβλημα για σύντομο χρονικό διάστημα

Τώρα εξηγούνται όλα!

653J5OwlZbxQc.gif

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο πιθανό βλέπω να βγαίνει αυτό το "πρόβλημα" λίγο πριν την έλευση του 7, ώστε να πιεστούμε ψυχολογικά να αλλάξουμε από το 6s στο νέο.

 

Ακόμα και μια τέτοια κίνηση, που υποτίθεται είναι αρνητικά τα νέα, μπορεί να αποφέρει λεφτά στο τέλος.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Buy an iPhone they said..

It will be fun they said..

Για αυτό πάρτε android μπορεί να μην έχετε πλέον την γκρί μπάρα που αναβοσβήνει άλλα θα έχετε μια υπέροχη ψηστιέρα γκρίλ για να ψήνετε τα παϊδακια σας τα σουβλάκια σας και τα μπριζολάκια σας μετά απο λιγη ώρα χρήσης 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...