Προς το περιεχόμενο

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί στους δρόμους του Λονδίνου


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί έκαναν την εμφάνισή τους στη βρετανική πρωτεύουσα, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη. Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν πως το κόστος του θα αποθαρρύνει αρκετούς οδηγούς από το να γίνουν “πράσινοι”.

Το όχημα κοστίζει 55.599 λίρες, σε αντίθεση με το νεότερο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, το οποίο κοστίζει 45.000 λίρες, δηλαδή £10.599 (12.000 ευρώ) φθηνότερα. Πάντως, ο Chris Gubbey, επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας London Electric Vehicle Company (LEVC), επιμένει πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.

 

Το λανσάρισμα έρχεται λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την έναρξη ισχύος ενός νέο κανόνου που επιβάλει στα νέα ταξί στην πόλη να μπορούν να κινούνται με μηδενικές εκπομπές. Περισσότερα από 9.000 ηλεκτροκίνητα ταξί, περίπου ο μισός από τον τρέχονται στόλο, αναμένεται να κυκλοφορούν από το 2021.

 

Το όχημα μπορεί να καλύπτει 129 χλμ. με μία φόρτιση, ενώ διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων ως υποβοήθηση για μεγαλύτερες διαδρομές. Διαθέτει έξι θέσεις, Wi-Fi, θύρες USB για φόρτιση, όπως επίσης και POS για ανέπαφες συναλλαγές.
Σύμφωνα με τη LEVC, οι οδηγοί θα εξοικονομούν περίπου 110 ευρώ την εβδομάδα σε καύσιμα.

 

Link.png Site: BBC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Τέρμα δηλαδή το FAKE TAXI ????!!!

τωρα που θα ειναι ηλεκτρικο θα τους αλλαζουν τα φωτα 2 δυο φορες ! ! !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέρμα δηλαδή το FAKE TAXI ????!!!

Μάλλον θα το αναβαθμίσουν σε e-FAKE Taxi™

 

.... σενάριο: μαζί με τον οδηγό σκάει μύτη πίσω κ ο ηλεκτρολόγος με μπαλαντεζες ,κροκοδειλακια, tesla fast chargers στα χέρια για να δώσει start-jump boost!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α πα το. 129 χλμ? Ένα μέσο ταξί κάνει πάνω από 200 χλμ σε κάθε βάρδια. Και πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρα? Για να πάει απλά στο σημείο φόρτισης...

Καλησπέρα σύμφωνα με το βίντεο παρουσίασης

https://www.youtube.com/watch?v=s2l922-5-Dc

αυτός ο πετρελαιοκινητήρας θα φτάσει να κινήσει επαρκώς ως προς την ταχύτητα, οικονομία και εκπομπές ρύπων έως και 400 μίλια... Δεν ξέρω τι μέσες αποστάσεις καλούνται να καλύψουν τα ταξί στο Λονδίνο, αλλά σίγουρα οι φορές που θα χρειαστεί να καλύψει περισσότερα από 130 χιλ συνεχόμενα είναι σίγουρα κλάσμα μπορστά στις μικρές και μέσες αποστάσεις.

 

 

1500cc δεν ειναι δα και τόσο μικρός ο κινητήρας του πετρελαίου, ίσα ίσα ένα corsa πχ 1300cc diesel περισσοτερο οικολογικό είναι απο αυτό...

Αν έχω ακούσει καλά στο βίντεο δανίζεται τον κινητήρα από το Volvo v40 ρυθμισμένο για low emissions, οπότε μάλλον τότε σίγουρα θα έχει πολύ χαμηλότερες εκπομπές από πολλά σύγχρονα ταξί.

 

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι τα 130 χιλ και μετά αναλαμβάνει ένας πλήρως συμβατικός πετρελοκιν την κίνηση του οχήματος.

Δεν ξέρω για εσάς πάντως σαν αμάξι πόλης μου άρεσε πολύ εξωτερικά και εσωτερικά έχουν γίνει πολλές αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...