Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της στο κοινό, έκανε η εταιρεία Faraday Future, της οποίας τα σχέδια για την αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, καλυπτόντουσαν κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου.

Επιλέγοντας την έκθεση CES 2016, η Faraday Future (FF), παρουσίασε για πρώτη φορά το όραμα της αλλά και ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δε θα το δούμε στην αγορά. Αποτελούμενη από συνολικά 750 εργαζομένους σε διάστημα 18 μηνών, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από κορυφαίες εταιρείες όπως η Tesla, ΒΜW, Lotus, Apple, Google κ.α, η FF πιστεύει ότι έχει καταφέρει πολλά το διάστημα αυτό του 1.5 χρόνου.

 

Σ' αυτό συμπεριλαμβάνεται αναμφισβήτητα το FFZER01, το πρώτο πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας με ιπποδύναμη 1000 αλόγων και έναν ασυνήθιστο σχεδιασμό, υπεύθυνο για τον οποίο είναι ο δημιουργός των i3 και i8 της BMW.

 


 


Θέλοντας να καθιερωθεί ως μια τεχνολογική εταιρεία και όχι ως ακόμα μία αυτοκινητοβιομηχανία, το κύριο πλεονέκτημα της FF είναι η πλατφόρμα VPA η οποία επιτρέπει στην εταιρεία να δημιουργήσει διαφορετικού τύπου αυτοκίνητα (SUV, Sedan, μίνι φορτηγά), με τον "κορμό" του αυτοκινήτου να μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται σημαντικά το κόστος αλλά και ο χρόνος ανάπτυξης ενός μοντέλου, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Ήδη η Faraday Future κατασκευάζει το πρώτο της εργαστάσιο, χωρίς όμως να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του πρώτου της αυτοκινήτου, κάτι για το οποίο είναι θέμα «μερικών ετών».

 

P1030748.jpg


P1030743.jpg


P1030748.jpg

 

Κατά την παρουσίαση, δεν έλειψαν οι θετικές αναφορές στη Tesla και την αλλαγή που έχει επιφέρει στον κλάδο αλλά και στην Apple όπου τα υψηλόβαθμα στελέχη της FF να αναφέρουν ότι επιθυμούν να φέρουν την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανάλογη με αυτή που έφερε το πρώτο iPhone στην κατηγορία των smartphone. Αν και δε μπορέσαμε να δούμε από κοντά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντούτοις αυτό κρίνοντας από τις φωτογραφίες είναι ξεχωριστό, με άνετη θέση για τον οδηγό, και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας για την εμφάνιση των πληροφοριών.

 

Αν και για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για παρουσία της Apple πίσω από τα συμφέροντα της εταιρείας, εντούτοις η FF δεν παραλείπει να αναφέρει ότι διαθέτει ισχυρούς συμμάχους, ένας από τους οποίους είναι ο δισεκατομυριούχος Jia Yueting, ιδιοκτήτης της LeTV, μιάς από τις μεγαλύτερες εταιρείες media στην Κίνα, επενδύοντας 1 δισ. δολάρια.

 

 

 


Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ