Η Apple ανακοίνωσε ορισμένες από τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει η έκδοση 9.3 του iOS. Το βασικότερο χαρακτηριστικό που θα ενσωματώνει η νέα έκδοση είναι το Night Shift, απώτερος σκοπός του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου του χρήστη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, το έντονο μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των υπολογιστών και των κινητών επηρεάζουν αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό από τη δύση του ηλίου και έπειτα, με αποτέλεσμα να μην μας παίρνει εύκολα ο ύπνος.

 

Χάρη στο Night Shift λοιπόν, η iOS συσκευή θα αξιοποιεί την εφαρμογή του ρολογιού και τη γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη, προκειμένου να καθορίσει πότε ξεκινά η δύση του ηλίου, ώστε να μετατρέψει το μπλε φως της οθόνης σε πορτοκαλί, το οποίο είναι βολικότερο για τα μάτια.

 

gallery_363048_2550_4149.jpg

 

Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης θα μπορεί να κοιμηθεί κανονικά το βράδυ χωρίς καμία ενόχληση, ακόμη και αν χρησιμοποιούσε το κινητό του ακριβώς πριν πέσει για ύπνο. Φυσικά, με την ανατολή του ήλιου τα χρώματα της οθόνης θα προσαρμόζονται αναλόγως.

 

Πρόκειται για μια δυνατότητα η οποία θα ωφελήσει αρκετά τους χρήστες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το κινητό ή το tablet τους το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αποτελεί εύρημα της Apple. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα και εφαρμογές, παραδείγματος χάρη το f.lux, τα οποία λειτουργούν με όμοιο τρόπο.

 

Επιπλέον, το iOS 9.3 θα ενσωματώνει και νέες δυνατότητες στην εφαρμογή των σημειώσεων. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει η επιλογή πρόσβασης στην εφαρμογή των σημειώσεων με τη χρήση κωδικού ή δακτυλικού αποτυπώματος. Ακόμη, ο χρήστης θα μπορεί να οργανώσει τις σημειώσεις του με βάση την ημερομηνία δημιουργίας, με βάση την ημερομηνία τροποποίησης ή αλφαβητικά.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το iOS 9.2 κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου, η νέα έκδοση μπορεί να γίνει διαθέσιμη σύντομα.

 

Link.png Site: PhoneArena