Η SpaceX αποκάλυψε πως η δορυφορική της υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση στο internet έχει ήδη χιλιάδες χρήστες.

Οι πρώτες δημόσιες δοκιμές (beta) του δορυφορικού internet της SpaceX ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο με κόστος στα $99/μήνα για χρήστες σε ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο. Μία τελευταία ενημέρωση έρχεται από μία επιστολή που δημοσίευσε η ίδια η εταιρία και υπέβαλλε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC).

Όπως επισημαίνει το CNBC, η Starlink επιδιώκει να εισέλθει στη λίστα των επιλέξιμων τηλεπικοινωνιακών παρόχων και σημείωνει ότι η SpaceX αναφέρει ότι ήδη πάνω από 10.000 άτομα χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η Starlink επιδιώκει αυτή την αναγνώριση, ώστε να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα εκατομμύρια δολάρια που της έχουν χορηγηθεί από το fund Rural Digital Opportunity για την παροχή υπηρεσιών και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι η SpaceX έχει ήδη περισσότερους από 1.000 δορυφόρους σε τροχιά και ότι το δίκτυο δείχνει ότι μπορεί να παρέχει συνδέσεις με ταχύτητες υψηλότερες από 100/20 Mbps καθώς και καθυστέρηση μικρότερη από 31ms για το 95% της κίνησης.

Σύμφωνα με παλιότερες αξιόπιστες πληροφορίες, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τις υπηρεσίες της και στη χώρα μας στο μέλλον.

  • Like 2
  • Thanks 2