Ο Elon Musk έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν αστειεύεται, και σήμερα το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με την αντίδρασή του στο θέμα των ημερών, το σκάνδαλο Facebook - Cambridge Analytica και την κακόβουλη χρήση δεδομένων χρηστών της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντώντας σε tweet-πρόκληση, ο Musk προχώρησε στην απενεργοποίηση των επίσημων λογαριασμών που διαθέτουν στο Facebook η Tesla και SpaceX, οι δύο εταιρείας στις οποίες έχει τη θέση του CEO. Η κίνηση αυτή του Musk έρχεται να προστεθεί στο «κίνημα» των τελευταίων ημερών με την ονομασία #DeleteFacebook, το οποίο καλεί τους χρήστες του Facebook να διαγράψουν το λογαριασμό τους από τη στιγμή που η δημοφιλής υπηρεσία, δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα ως όφειλε.

Πάντως παραμένει άγνωστο αν η κίνηση αυτή των δύο εταιρειών είναι οριστική αφού η δημόσια εμφάνισή τους έχει απενεργοποιηθεί και όχι διαγραφεί. Σε άλλο tweet πάντως ο Elon Musk απαντώντας σε χρήστη για το πως κρίνει την τακτική της εταιρείας Sonos να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της στο Facebook για μία εβδομάδα, απάντησε ειρωνευόμενος ότι «περιέχει αρκετό ρίσκο».

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή του Musk είναι η πιο σημαντική των τελευταίων ημερών σε ότι αφορά το κίνημα #deletefacebook που φέρει το Facebook προ των ευθυνών του για την αδυναμία του να εμποδίσει την εταιρεία Cambridge Analytica να συγκεντρώσει πληροφορίες για 50 εκατομμύρια χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. 

Εngadget

 

  • Like 2