Οι αξιωματούχοι συμβουλεύουν επίσης στους επίδοξους πελάτες να μείνουν μακριά.

Η SpaceX δεν έχει πάντα τη θερμή υποδοχή που θα ήθελε στις προσπάθειές της να επεκτείνει το Starlink. Όπως αναφέρει το Reuters, η ινδική κυβέρνηση ανέφερε στην εταιρεία να σταματήσει αμέσως να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες internet στη χώρα μέχρι να αποκτήσει άδεια λειτουργίας. Το SpaceX τμήμα εγγράφηκε ως επιχείρηση στην Ινδία την 1η Νοεμβρίου και ξεκίνησε τις προπαραγγελίες, αλλά δεν έχει ακόμη άδεια για να λειτουργήσει την υπηρεσία. Οι αρχές έχουν επίσης αποθαρρύνει τους επίδοξους πελάτες να εγγραφούν σε αυτό το στάδιο.

Χωρίς να σχολιάσει εκτενώς για το θέμα, η SpaceX απέρριψε το δημοσίευμα του Reuters. Η εταιρεία δεν έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το ντεμπούτο του Starlink στην Ινδία, αν και στοχεύσει σε 200.000 συνδέσεις στη χώρα μέχρι το τέλος του 2022. Υπήρχαν περισσότερες από 5.000 προπαραγγελίες από την 1η Νοεμβρίου.

Το Starlink είναι επί του παρόντος διαθέσιμο σε 21 χώρες κυρίως ως μορφή beta. Ωστόσο, η SpaceX έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό κίνητρο να εξυπηρετήσει την Ινδία το συντομότερο δυνατό. Η Ινδία έχει πολύ μεγάλο πληθυσμό εκτός πόλεων (πάνω από 898 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας). Είναι μια κορυφαία αγορά για δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις και η ομάδα του Starlink ελπίζει ότι το 80% των συσκευών που πωλούνται στην Ινδία μέχρι τα τέλη του 2022 θα εξυπηρετούν αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν συμμερίζεται τον ίδιο ενθουσιασμό.