Αν και απέχουμε ακόμα από το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο διάστημα με την επόμενης γενιάς πλατφόρμα πυραύλου και διαστημοπλοίου της SpaceX, ο CEO της εταιρείας, Elon Musk προχώρησε στην ανακοίνωση ενός νέου ονόματος για το διαστημικό σκάφος που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό ως BFR: Θα ονομάζεται «Starship».

Η ανακοίνωση έγινε (που αλλού;) στο Twitter. Στην ανάρτηση του ο Elon Musk τόνισε επίσης ότι το νέο όνομα αφορά στο διαστημικό σκάφος (ανώτερο στάδιο/ επίπεδο) και όχι στο τμήμα του προωθητικού πυραύλου που ονομάζεται «Super Heavy».

Όπως και να έχει, η SpaceX έχει μεγάλα σχέδια για τη νέα της πλατφόρμα. Όταν ο Elon Musk αποκάλυψε τα σχέδια του για τον Big Falcon Rocket πριν από ένα χρόνο περίπου (αν και βεβαίως η κεντρική ιδέα ήταν γνωστή και από πριν), αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα παίξει στην κατασκευή βάσεων στην Σελήνη και στον πλανήτη Άρη, καθώς και για την χρήση του σε γρήγορα ταξίδια «point-to-point» στην Γη.

Μόλις πριν λίγες μέρες, ο CEO της SpaceX επίσης έκανε γνωστή την επίσπευση των σχεδίων της εταιρείας για το Spaceship, επειδή παραιτήθηκε της ιδέας να καταστήσει επαναχρησιμοποιούμενο τον δευτέρου σταδίου Falcon 9.