Σε επιστολή του η οποία απευθύνεται προς όλους τους πελάτες της Apple, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tim Cook, ζήτησε δημόσια συγνώμη για την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει στους χρήστες του iOS η προβληματική λειτουργία των χαρτών. Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε να προτείνει εναλλακτικές λύσεις στους χρήστες κατονομάζοντας υπηρεσίες χαρτών άλλων εταιρειών.

Στην επιστολή του ο Cook ζητά "ειλικρινά συγνώμη" για την αναστάτωση που προκλήθηκε και τονίζει ότι μαζί με την ομάδα του θα προσπαθήσουν να κάνουν την εφαρμογή των χαρτών όσο το δυνατόν πιο καλή. Παροτρύνει μάλιστα τους χρήστες του iOS να δοκιμάσουν τις εφαρμογές του Bing, του MapQuest και Waze από το App Store, είτε τις υπηρεσίες της Google και της Nokia μέσω Web. Ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple αναφέρει ότι η εφαρμογή των χαρτών είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όσοι περισσότεροι χρήστες τη δοκιμάζουν αυτή να βελτιώνεται συνεχώς από τις διορθώσεις που θα υποβάλλονται.

 

Από την κυκλοφορία του iOS 6 και μετά η Apple έχει αποσύρει την εφαρμογή των χαρτών της Google από το λογισμικό της, ενσωματώνοντας τους δικούς της χάρτες που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την TomTom προσθέτοντας επιπλέον δυνατότητες πλοήγησης. Η απήχηση των νέων υπηρεσιών της Apple στους χρήστες ήταν αρνητική, καθώς από την πρώτη κιόλας στιγμή έγιναν παράπονα για λαθεμένες πληροφορίες των χαρτών όσον αφορά τοποθεσίες πόλεων, χωριών, αξιοθεάτων, δρόμων κλπ.

 

Link.png Site: apple.com