Σε λιγότερο από 2 ώρες, στις 8.00μμ, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η παρουσίαση της Apple η οποία θα λάβει μέρος στο San Fransico και κατά τη διάρκεια της αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά το iPad 3 ή iPad HD όπως άλλες φήμες ισχυρίζονται.

 

Η παρουσίαση της Apple δεν θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω βίντεο και η μόνη πηγή ενημέρωσης είναι τα liveblogs από γνωστές τεχνολογικές ιστοσελίδες όπως το Engadget, The Verge, Arstechnica, που θα παρευρεθούν στην παρουσίαση μεταδίδοντας φωτογραφίες και όλες τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Στο Insomnia για μια ακόμη φορά έχουμε δημιουργήσει μια ειδική σελίδα στην οποία θα "ανεβαίνουν" όλες οι ανακοινώσεις καθώς και οι καλύτερες φωτογραφίες από τις παραπάνω ιστοσελίδες ενώ όπως πάντα θα υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού από τους insomniacs.

 

 

Οι φήμες αναφέρουν ως σίγουρο τον διπλασιασμό της ανάλυσης του iPad σε επίπεδα Retina και η οποία από 1024x768 θα φτάσει τα 2048x1536. Άλλες φήμες αναφέρουν την μνήμη να φτάνει στο 1gb αλλά και την παρουσία του Siri, του προσωπικού εικονικού βοηθού που μετά το iPhone 4s αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του και στο νέο iPad.

 

Από τις πιο ενδιαφέρουσες φήμες είναι ο ισχυρισμός ότι το επόμενο iPad θα διαθέτει την τεχνολογία της εταιρείας Senseg με την οποία ο χρήστης "νοιώθει" τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην οθόνη του tablet προσφέροντας διαφορετική αίσθηση στην αφή από την κλασσική που έχουμε συνηθίσει του γυαλιού. Για μια πιο επεξηγηματική παρουσίαση της τεχνολογίας μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο.

 

Εκτός του νέου iPad, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του Apple TV το οποίο θα ενσωματώνει επεξεργαστή ικανό για αναπαραγωγή 1080p video.

 

apple_ipad_3_invite-580x481-728-75.jpg