Μέσω μιας επιστολής που κοινοποίησε στους διευθυντές και στην κοινότητα της Apple, ο Steve Jobs γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρειας, ενώ έχει βλέψεις να συνεχίσει την καριέρα του σε αυτή ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

jobs110824230545-645x441.jpg

 

Στην επιστολή του γράφει:

"Πάντα έλεγα ότι αν φτάσει κάποτε η μέρα που δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω στα καθήκοντα μου και στις προσδοκίες ως πρόεδρος της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφτασε.

 

Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση μου στην εταιρεία. Εάν το Διοικητικό Συμβούλιο το κρίνει σκόπιμο θα μπορέσω να επιτελέσω έργο στην εταιρεία μέσω της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Όσον αφορά το διάδοχο μου, προτείνω ανεπιφύλακτα να εκτελέσουμε το σχέδιο διαδοχής και να ονομάσουμε τον Tim Cook ως το νέο Διευθύνων Σύμβουλο της Apple.

 

Πιστεύω ότι οι καλύτερες ημέρες της Apple και πιο καινοτόμες είναι αυτές που ακολουθούν. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να συμβάλλω στην επιτυχία της εταιρείας κάτω από ένα νέο ρόλο. Έχω κάνει μερικούς από τους καλύτερους μου φίλους της ζωής μου στην Apple και σας ευχαριστώ όλους για τα πολλά χρόνια που μπόρεσα να δουλέψω στο πλευρό σας.»

 

Link.png Site: Wall Street Journal

 

Ενημέρωση: Με επίσημη ανακοίνωση η Apple ορίζει τον Tim Cook ως νέο Διευθύνων Σύμβουλό της ο οποίος μέχρι και σήμερα εκτελούσε χρέη Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων (COO). Επίσης ο Steve Jobs εξελέγει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι αλλαγές αυτές τίθενται άμεσα σε ισχύ.