Το νέο iTunes 8 έφερε αρκετές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της μουσικής σας βιβλιοθήκης αλλά και νέες, διασκεδαστικές υπηρεσίες, εμπλουτίζοντας έτσι αρκετά την εμπειρία χρήσης.

 

Οι σημαντικότερες προσθήκες στο νέο iTunes είναι οι παρακάτω:

Genius Playlist & Genius Sidebar

 

Η πολυδιαφημισμένη νέα υπηρεσία του iTunes ουσιαστικά είναι μια υπηρεσία προτάσεων μουσικής, βασισμένη στην ίδια σας τη βιβλιοθήκη, πληροφορίες για την οποία στέλνονται (ανώνυμα πάντα) στην Apple.

 

Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε το iTunes 8 και θα ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Genius, η μουσική σας βιβλιοθήκη αναλύεται και τα αποτελέσματα αποστέλλονται στους servers της Apple, για να παραχθούν οι κατάλληλες προτάσεις. Η χρονική διάρκεια της όλης διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας και μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά μέχρι και παραπάνω από μία ώρα.

 

Όταν τελικά ενεργοποιηθεί η λειτουργία, στη λεγόμενη Genius Sidebar μπορείτε να βρείτε μουσικές προτάσεις από το iTunes Store παρόμοιες με το τραγούδι που ακούτε την εκάστοτε στιγμή. Επιπλέον, επιλέγοντας ένα τραγούδι και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Start Genius», θα δημιουργήσετε αυτόματα μια playlist με τραγούδια από την βιβλιοθήκη σας παρόμοια με το επιλεγμένο. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο μια Genius Playlist, που μπορεί να έχει από 25 έως και 100 κομμάτια, ενώ έχετε τη δυνατότητα να τη σώσετε εφόσον το επιθυμείτε.

Τηλεοπτικές σειρές high definition

 

H Apple έκανε άλλο ένα βήμα προς την αναπαραγωγή high definition υλικού, προσθέτοντας υποστήριξη για HD TV Shows στο iTunes Store. Πλέον είναι διαθέσιμες για αγορά τηλεοπτικές σειρές υψηλής πιστότητας, με περίπου 2.99 δολλάρια το επεισόδιο. Μαζί με την HD έκδοση του επεισοδίου, έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε και την κανονική έκδοση δωρεάν.

 

Για να ...γιορτάσει την έλευση του HD στο iTunes Store, η Apple προσφέρει για περιορισμένο διάστημα μια σειρά επεισοδίων δωρεάν, όπου ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε αγαπημένες σειρές σαν το Heroes και το Monk.

Αλλαγές στο interface

 

Στο iTunes 7 οι διαθέσιμοι τρόποι προβολής της μουσικής σας ήταν τρεις: απλή λίστα, λίστα με εξώφυλλο και Cover Flow. Στο iTunes 8, η λίστα με εξώφυλλο αντικαταστήθηκε από μια νέα μορφή προβολής, το Grid View.

 

Με το Grid View μπορείτε να δείτε τη μουσική σας ταξινομημένη με τρόπο ανάλογο του νέου iPhoto ή iMovie. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε το Grid View ανάλογα το άλμπουμ, τον καλλιτέχνη, το είδος ή τον συνθέτη. Περνώντας το ποντίκι πάνω από ένα εικονίδιο, μπορείτε να δείτε τη μουσική που περιλαμβάνει και να την αναπαράγετε με ένα κλικ.

 

Νέος visualizer

 

Αν βρίσκατε τους παλιούς visualizers του iTunes βαρετούς, δοκιμάστε το νέο visualizer από το μενού View > Visualizer. Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση ενός μέχρι πρότινος δωρεάν visualizer με το όνομα Magnetosphere.

 

Το νέο iTunes φέρνει αρκετές ακόμα αλλαγές και προσθήκες στην επεξεργασία πολλαπλών αρχείων αλλά και στην οθόνη των ιδιοτήτων, βελτιώνοντας αρκετά την εμπειρία χρήσης.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

Picture.png Εικόνα: iTunes 8 Screenshots