Ανακοινώσεις σήμερα για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2013 για την Apple με πάντα εντυπωσιακά νούμερα αν και όχι τόσο όσο στο παρελθόν, με την ανάπτυξη να σημειώνει ελάχιστη αύξηση 1% σε σχέση με πέρσι.

Με συνολικό τζίρο 35.3 δισ δολαρίων, τα κέρδη της Apple ανήλθαν στα 6.9 δισ, αυξημένα από το αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο του 2012 όχι όμως από το προηγούμενο του 2013. Οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν σημαντική αύξηση στα 31.2 εκατομμύρια συσκευές, μια αύξηση 20% με βάση τις πωλήσεις από το περσινό ίδιο διάστημα (26 εκ.). Στον αντίποδα οι πωλήσεις του iPad αν και εντυπωσιακές στα 14.6 εκ., σημείωσαν μείωση 14.1% από το πέρσι όταν και είχε πουλήσει 17 εκ. iPad. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η Apple εξακολουθεί να μην αναφέρεται στις πωλήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων που κυκλοφορεί στην αγορά.

 

iphone-unit-sales-apple-2010-present-6708231.png

Οι υπόλοιπες κατηγορίες προιόντων της Apple, τα Mac και τα iPod δείχνουν να αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα ειδικά το iPod το οποίο είδε τις πωλήσεις του να πέφτουν κατακόρυφα και συνολικά 30% σε σχέση με πέρσι. Οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac κυμάνθηκαν στα 3.8 εκ τεμάχια, περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι (4 εκ), κάτι που ίσως να φανερώνει και μια γενική στασιμότητα των συγκεκριμένων πωλήσεων.

 

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Apple Tim Cook, αφού ανέφερε το πόσο ικανοποιημένη είναι η εταιρεία από τις πωλήσεις iPhone και τα κέρδη από το iTunes, δήλωσε ότι τα επερχόμενα iOS 7 και OS X Maverics θα αποτελέσουν σημαντική προσθήκη. Ακόμα δήλωσε ότι το προσεχές Φθινόπωρο είναι αρκετά σημαντικό για την εταιρεία με την κυκλοφορία σημαντικών νέων συσκευών, στις οποίες φυσικά δεν αναφέρθηκε. Πάντως σύμφωνα με διαρροές γνωρίζουμε ότι η Apple θα παρουσιάσει τη πέμπτη γενιά του iPad, το νέο iPhone αλλά και κατα πάσα πιθαντότητα το φημολογούμενο «φθηνό iPhone».

 

Link.png Site: ']9to5mac

Link.png Site: http://gigaom.com/2013/07/23/six-years-later-how-apple-keeps-the-iphone-chugging-along']GigaOM