Η πιο αξιόπιστη πηγή «διαρροών» για θέμα που σχετίζονται με την Apple, η Wall Street Journal, δίνει περισσότερες πληροφορίες σήμερα μέσα από άρθρο της σχετικά με την είσοδο που ετοιμάζει η εταιρεία στην αγορά των τηλεοράσεων.

 

Τα πλάνα της Apple για την παρουσίαση μιας τηλεόρασης, συνεχίζονται και όπως αναφέρει το άρθρο, υψηλόβαθμα στελέχη της έχουν συναντηθεί ήδη με εταιρείες που παράγουν οπτικοακουστικό περιεχόμενο και άλλες υπηρεσίες. Το περιεχόμενο αυτό θα μπορεί να μεταδοθεί ασύρματα μέσω της τεχνολογίας AirPlay ενώ η Apple δουλεύει πάνω στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών DVR αλλά και των υπηρεσιών iCloud.

 

Ο έλεγχος της τηλεόρασης είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας δημιουργίας της Apple και αυτόν φαίνεται θα αναλάβει η τεχνολογία Siri του iPhone 4S όπου με συγκεκριμένες φωνητικές εντολές αλλά και κινήσεις του χεριού, θα υπάρχει πλήρης έλεγχος της τηλεόρασης. Επίσης όλα δείχνουν ότι ως εναλλακτικός τρόπος χειρισμού θα είναι άλλες συσκευές της Apple όπως το iPad και το iPhone.

 

H Apple φαίνεται να έχει δημιουργήσει αρκετά πρωτότυπα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας τηλεόρασης η οποία θα αλλάξει το τρόπο που ο χρήστης αλληλεπιδρά μαζί της. Ειδική αναφορά γίνεται στη βιογραφία του Steve Jobs όπου ο ίδιος αναφέρεται με τη φράση «Επιτέλους το έλυσα» στη προσπάθεια δημιουργίας μιας τηλεόρασης από την εταιρεία του.

 

Link.png Site: Wall Street Journal