Σύμφωνα με άρθρο της WSJ, ο αρμόδιος φορέας περί πνευματικής ιδιοκτησίας του Πεκίνου (Beijing Intellectual Property Office) αποφάσισε ότι η Apple παραβίασε πατέντες που αφορούν την σχεδίαση, καθώς το iPhone θυμίζει έντονα μία τοπική, κινεζική συσκευή.

Κατά συνέπεια, διατάχθηκε να μπλοκαριστούν οι πωλήσεις iPhone 6 και iPhone 6 Plus συσκευών στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου, με την αιτιολογία ότι το μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας είναι όμοιο με το μοντέλο Baili 100C της Shenzhen Baili. Η Apple μπορεί να καταθέσει ένσταση και να συνεχίσει να πουλάει συσκευές (μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία) - αν όμως χάσει και δημιουργηθεί δεδικασμένο, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας iPhone συσκευών και στις υπόλοιπες περιοχές της Κίνας.

 

Ο φορέας απεφάνθη ότι "ενώ υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών, είναι τόσο λεπτές που ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει", άρα η περίπτωση αυτομάτως εμπίπτει στην κατηγορία περί προστασίας και διαχείρισης πνευµατικών δικαιωµάτων/ευρεσιτεχνίας.

 

iphonecopy.jpeg

 

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα εμπόδιο για την Apple, καθώς έχει ήδη απαγορευτεί η χρήση των υπηρεσιών iTunes Movies και iBookstore, ενώ τον περασμένο Μάιο έχασε και μία δικαστική διαμάχη, σχετικά με την ονοματοδοσία "iPhone". Παρόλα αυτά η αγορά της Κίνα εξακολουθεί να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και αυτό φάνηκε και στο WWDC 2016, καθώς ο Tim Cook δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί σε αυτήν αρκετές φορές.

 

Link.png Site: TheVerge