Η Apple κέρδισε περισσότερα χρήματα από ποτέ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και η ανάπτυξή της το 2021 έφερε επιπλέον 150 εκατομμύρια ενεργές συσκευές.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επενδυτές με βασικό θέμα τα κέρδη της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποκάλυψε ότι η Apple έχει συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, με το 1 δισ. από αυτές να είναι μόνο iPhone, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Πριν από ένα χρόνο η Apple ανακοίνωνε 1,65 δισεκατομμύρια συνολικές συσκευές και είχε «μόλις» 1,5 δισεκατομμύρια από αυτές ενεργές. Αν και ο Cook δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συσκευές, η Apple πέρασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου ενεργών iPhone πριν από περίπου ένα χρόνο, με την εταιρεία το 2019 να είχε 900 εκατομμύρια ενεργούς iPhone χρήστες. Η Apple υπολογίζει μια συσκευή ως ενεργή εφόσον έχει συνδεθεί σε κάποια υπηρεσία της Apple τις τελευταίες 90 ημέρες, επομένως ο αριθμός των 1,8 δισεκατομμυρίων καλύπτει μια ποικιλία συσκευών Apple.

image.png.982905fb54707aa52e8fe7bfe4c25888.png

Η Google ανέφερε πέρυσι ότι υπάρχουν πλέον πάνω από 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android που έχουν πρόσβαση στο Google Play Store. Ο πραγματικός αριθμός συσκευών που βασίζονται σε Android, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καταστήματα, είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από 3 δισεκατομμύρια. Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 1,4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Windows 10 και Windows 11. Η Microsoft υπολογίζει επίσης τα Xbox One και Xbox Series X / S ως συσκευές Windows 10.

Η Apple είχε κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, σημειώνοντας έσοδα $123,9 δισεκατομμυρίων και κέρδη $34,6 δισεκατομμυρίων. Το iPhone είχε ένα μεγάλο τρίμηνο χάρη στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών και αντιπροσώπευε τα $71,63 δισεκατομμύρια από τα συνολικά έσοδα.