Από ότι φαίνεται, το ξεκλείδωμα το αυτοκινήτου με κλειδί είναι… ξεπερασμένο.

Όσοι έχουν το κατάλληλο αυτοκίνητο, μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους για να το ξεκλειδώσουν ή ακόμα και να το… κινήσουν με την όπισθεν για να βγει από το γκαράζ, ενώ η Hyundai θα παρουσιάσει ένα μοντέλο φέτος που μπορεί να ξεκλειδώσει με δακτυλικό αποτύπωμα. Τώρα, μαθαίνουμε ότι και η Apple αναπτύσσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα τους μέσω βιομετρικής τεχνολογίας.

Μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και έχει την ονομασία «System and Method for Vehicle Authorization» περιγράφει μία τεχνολογία βιομετρικής ταυτοποίησης που μοιάζει με το Face ID.

Η χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ξεχωριστούς «λογαριασμούς» χρήστη σε ένα όχημα, για ξεχωριστές ρυθμίσεις στη μουσική, στις θέσεις των καθισμάτων ή στον έλεγχο του κλιματισμού, και όλα τα παραπάνω μόλις ο οδηγός φτάσει σε συγκεκριμένη απόσταση από το όχημα του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο η Αμερικάνικη εταιρεία κατέθεσε την αίτηση κατοχύρωσης τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως είναι γνωστό, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην Apple τα τελευταία δύο χρόνια, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα ανάπτυξης τεχνολογίας για αυτό-οδηγούμενα οχήματα. Δεν είναι λοιπόν σαφές, αν το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά σε κάποιο ενεργό εγχείρημα της εταιρείας ή απλώς κατατέθηκε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της και μελλοντικές ιδέες της.

Engadget