Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του iOS 13, η Apple κυκλοφορεί από σήμερα την έκδοση 13.1, μια κίνηση την οποία δεν συνηθίζει η εταιρεία.

Η νέα έκδοση φέρνει αρκετές διορθώσεις σφαλμάτων που έχουν αναφερθεί από τους χρήστες, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται σ' αυτές κάποια διόρθωση σε πρόσφατο bug που ανακαλύφθηκε μέσω του οποίου εικονικά πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής ακόμα και αν ο χρήστης έχει απαγορέψει κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, οι κύριες αλλαγές που φέρνει το iOS 13.1 σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι οι εξής:

  • Share ETA στους Χάρτες της Apple: Γνωστοποίηση σε όποιον επιθυμείτε για το χρόνο άφιξης σας
  • Audio Sharing: Παράλληλη σύνδεση και λειτουργία ακουστικών με ένα iPhone, που ενσωματώνουν κάποιο από τα H1 ή W2 τσιπ της Apple
  • Shortcuts Automatons: Δημιουργία αυτοματισμών με τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών και hardware που ανήκουν στο έξυπνο οικοσύστημα της Apple. 
  • AirDrop με χρήση U1: Τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro/Pro Max ενσωματώνουν το τσιπ U1 που με το iOS 13.1 τίθεται σε λειτουργία, επιτρέποντας αρχικά το διαμοιρασμό αρχείων μέσω του AirDrop με τη διαφορά ότι είναι εφικτή η φυσική «στόχευση» της iOS συσκευής στην οποία θέλετε να στείλετε τα αρχεία.
  • Βελτιώσεις στη φόρτιση της μπαταρίας ενός iPhone για λιγότερη φθορά στο πέρασμα του χρόνου

Παράλληλα, η Apple κάνει διαθέσιμο από σήμερα και το iPadOS 13.1 καθώς και το tvOS 13, εγκαινιάζοντας και την έναρξη λειτουργίας του Apple Arcade, της συνδρομητικής υπηρεσίας της Apple που δίνει αποκλειστική πρόσβαση σε αρκετά mobile παιχνίδια με μηνιαίο κόστος $4,99. Κατά τα άλλα, το iPadOS που αποτελεί πλέον την ξεχωριστή πλατφόρμα για τα iPad, φέρνει καλύτερο multitasking, widgets στην αρχική οθόνη, βελτιώσεις για το Apple Pencil κ.α.

ArsTechnica

  • Like 7