Οι λιγότεροι συνδρομητές ίσως επιτρέπουν στην εταιρεία να πληρώνει στις εταιρείες παραγωγής χαμηλότερα ποσοστά.

Η Apple δεν έχει δημοσιεύσει τους επίσημους αριθμούς συνδρομητών για το Apple TV+ από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία το 2019, αλλά όπως αναφέρουν αναλυτές ενδέχεται ο αριθμός αυτός να είναι μικρότερος σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις τους. Σύμφωνα με το CNBC, η Apple ανέφερε στη Διεθνή Συμμαχία Υπαλλήλων Θεατρικής Σκηνής (Alliance of Theatrical Stage Employees) ότι το Apple TV+ έχει λιγότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές σε ΗΠΑ και Καναδά. Πριν από μερικούς μήνες βέβαια, η εταιρεία ανάλυσης στατιστικών Statista έκανε λόγο για 40 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το τέλος του 2020 μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Statista παραδέχτηκε ότι η εκτίμηση δεν αποκαλύπτει απαραίτητα πόσοι συνδρομητές πληρώνουν για να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Ούτε το CNBC ανέφερε από την πλευρά του αν τα 20 εκατομμύρια συνδρομητές που δήλωνε η Apple αφορούσαν πελάτες που πληρώνουν. Επίσης, δεν ανέφερε ούτε το πόσοι από αυτούς πήραν τις συνδρομές τους εντελώς δωρεάν. Η Apple συνήθιζε να δίνει ετήσιες συνδρομές σε πελάτες που αγόραζαν νέα iPhone, iPad και Mac αλλά μείωσε αυτή την προσφορά σε τρεις μήνες τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση, με το Apple TV+ να έχει λιγότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές, επέτρεψε στην Apple να πληρώσει στις εταιρείες παραγωγής χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με άλλες μεγαλύτερες υπηρεσίες streaming. Όπως αναφέρει το CNBC, οι όροι του τρέχοντος συμβολαίου αναφέρουν ότι οι streaming υπηρεσίες μπορούν να πληρώνουν χαμηλότερα ποσοστά στους υπαλλήλους τους εάν αναφέρουν λιγότερους από 20 εκατομμύρια συνδρομητές στο IATSE (International Alliance of Theatrical Stage Employees) κάθε 1η Ιουλίου, επειδή η κερδοφορία είναι «προς το παρόν αβέβαιη». Ωστόσο, η Ένωση διαπραγματεύεται για ένα καλύτερο συμβόλαιο, καθώς οι ισχύοντες κανόνες δεν αποτελούν εξαίρεση για τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple ενώ υποστηρίζει πως το streaming δεν μπορεί να θεωρείται ακόμη και τώρα ένα «νέο μέσο».

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε στο CNBC ότι η εταιρεία πληρώνει σύμφωνα με τις κορυφαίες υπηρεσίες streaming, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό συνδρομητών. Τα 20 εκατομμύρια είναι μόλις ένα μικρό ποσοστό σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το Netflix που ανέφερε 208 εκατομμύρια συνδρομητές τον περασμένο Απρίλιο και το Disney+ με πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές που ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο.

  • Like 1