Η Apple έχει συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Arm, μια εταιρεία σχεδιασμού τσιπ, η οποία εκτείνεται πέραν του 2040.

Οι πληροφορίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε νέα έγγραφα που κατέθεσε η Arm στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εισόδου της στο χρηματιστήριο. Η συμφωνία σηματοδοτεί ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα της Arm για τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα προϊόντα της, όπως το iPhone, το Mac, το iPad και το Apple Watch, καθώς και το επερχόμενο Vision Pro.

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) της Arm είναι σημαντική καθώς θα αποκαλύψει τη σημασία του hype της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία με μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον για τη βρετανική εταιρεία. Σύμφωνα με τα έγγραφα της Arm αλλά και πρόσφατες πληροφορίες, αρκετές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η AMD, η Google, η Intel, η Nvidia, η Samsung και η TSMC, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών της Arm συνολικού ύψους έως και 735 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημόσια εγγραφή ακολουθεί την αποτυχημένη προσπάθεια της Nvidia να εξαγοράσει την Arm από τη μητρική εταιρεία SoftBank με το ποσό των 40 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί το 2020, αλλά εγκαταλείφθηκε το 2022 λόγω σημαντικών ρυθμιστικών προκλήσεων. Αντιμετώπισε έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η νέα συμφωνία μεταξύ της Apple και της Arm καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη σημασία της τεχνολογικής πλατφόρμας της Arm στον κλάδο της τεχνολογίας.

  • Like 3