Η ιστοσελίδα Patently Apple σε άρθρο της υποστηρίζει ότι η Apple εργάζεται σε ένα ολοκαίνουριο κόνσεπτ υπολογιστή, οραματιζόμενη έναν πλήρη υπολογιστή Mac στο εσωτερικό του Magic Keyboard που θα μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε οθόνη.

Το νέο κόνσεπτ φαίνεται να αποτελεί μία εναλλακτική λύση έναντι των υπολογιστών desktop ή ακόμα και έναντι των φορητών υπολογιστών. Ο χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει οπουδήποτε το πληκτρολόγιο χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει μαζί του κάποια οθόνη, πύργο ή ακόμα και ποντίκι (το πληκτρολόγιο ενδέχεται να διαθέτει trackpad ώστε να μην απαιτείται ποντίκι). Το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης είναι να τον περιμένει μία οθόνη στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας του.

Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με έναν φορητό υπολογιστή με τη μορφή ενός πληκτρολογίου. Όπως συμβαίνει λοιπόν και με το Mac mini, ο χρήστης του υπολογιστή αρκεί να διαθέτει μία οθόνη για να συνδέσει τον νέο υπολογιστή της Apple. Μάλιστα λέγεται ότι πρόκειται για μία πραγματικά «stand-alone» συσκευή που δεν απαιτεί το παραμικρό εξωτερικό καλώδιο. Σε ορισμένα από τα σχεδιαγράμματα που περιλαμβάνονται στην αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παρατηρείται ότι εντός της συσκευής υπάρχει ένα σύστημα ψύξης, το οποίο από ότι φαίνεται σχετίζεται με τη ψύξη του επεξεργαστή.

Η Apple μάλιστα φαίνεται να σχεδίασε το πληκτρολόγιο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ολόκληρο σαν σύστημα ψύξης και η θερμότητα από τον επεξεργαστή να «απλώνεται» ομοιόμορφα σε όλο το σώμα του.

Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνία υποβλήθηκε στον Αύγουστο του 2020 ωστόσο δημοσιεύτηκε τη προηγούμενη εβδομάδα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Βεβαίως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι έχουμε να κάνουμε με μία πατέντα, που όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να μην δει ποτέ το… φως του ήλιου με τη μορφή ενός πραγματικού προϊόντος. Παρόλα αυτά, ένα Magic Keyboard με ενσωματωμένο υπολογιστή με macOS μοιάζει με συναρπαστική ιδέα και είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα έμοιαζε το τελικό αποτέλεσμα.

  • Like 9