Σε ένα ηλεκτρονικό σημείωμα προς εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών σέρβις και επισκευών, το οποίο έφτασε στα χέρια των δημοσιογράφων από την ιστοσελίδα MacRumors, η Apple αναγνωρίζει ότι οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα ηχεία της αξίας $1599 οθόνης της, Studio Display.

Η Apple λέει στο σημείωμα ότι οι πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ηχεία θα πρέπει να αποσυνδέουν την Studio Display από την πρίζα, να αποσυνδέσουν τυχόν αξεσουάρ ή συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην οθόνη και να περιμένουν δέκα δευτερόλεπτα προτού την επανασυνδέσουν στο ρεύμα. Η Apple επισημαίνει κατηγορηματικό ότι δεν πρόκειται για «προβληματικό hardware», υπονοώντας ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ενδεχομένως με κάποια μελλοντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS.

Η Apple έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για ήχο, το μικρόφωνο και την κάμερα που έχει ενσωματώσει στην Studio Display. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία λέει ότι το σύστημα ηχείων είναι το «σύστημα ηχείων με την υψηλότερη πιστότητα που δημιουργήθηκε ποτέ για υπολογιστές Mac» ενώ έχει σχεδόν εκθειάσει την αμφιλεγόμενη ενσωματωμένη κάμερα 12MP με το Center Stage και το σύστημα συστοιχίας των έξι ηχείων.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι πελάτες που ανέφεραν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το μικρόφωνο και τα ηχεία της Studio Display τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τέτοιες αναφορές αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι περισσότεροι πελάτες κάνουν λόγο για διακοπές στη λειτουργία των ηχείων κατά διαστήματα, με τον μοναδικό τρόπο επαναφοράς τους να είναι η αποσύνδεση της οθόνης από την πρίζα, μέχρι βεβαίως να επαναληφθεί το πρόβλημα. Άλλοι ισχυρίζονται ότι τα ηχεία της οθόνης σταμάτησαν να λειτουργούν χωρίς να είναι δυνατή η επαναφορά της λειτουργίας τους. Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για διακεκομμένο ήχο και για εφαρμογές YouTube ή υπηρεσιών μουσικής που «κολλάνε» κ.ά.

Όπως είναι γνωστό, η οθόνη της Apple, Studio Display, τρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί λάβει αναβαθμίσεις ή ενημερωμένες εκδόσεις του λογισμικού που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η Apple έχει επιχειρήσει ήδη μέσω ενημέρωσης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που εμφανίστηκαν με την κάμερα της Studio Display με ανάμικτα αποτελέσματα και από ότι φαίνεται θα επιχειρήσει να κάνει πάλι το ίδιο μα τα ηχεία.

 

  • Like 1