Ο επόμενος Mac Pro φημολογείται ότι θα διαθέτει ένα SoC με "τουλάχιστον διπλάσια ή τετραπλάσια σε ισχύ" σε σχέση με το M2 Max που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Αυτό αναφέρει ο Mark Gurman, ο οποίος σε άρθρο του στο Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει αυξήσει το ρυθμό των δοκιμών του high-end Mac για την αναμενόμενη κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, ο Gurman γράφει ότι ο νέος υπολογιστής θα διαθέτει νέο και πιο ισχυρό επεξεργαστή, με τις ονομασίες "M2 Ultra" και "M2 Extreme". Οι δύο παραλλαγές διαθέτουν 24 και 48 πυρήνες CPU, αντίστοιχα, μαζί με 76 και 152 πυρήνες GPU και 256 GB μνήμης. Συγκριτικά, το βασικό M2 SoC που βλέπουμε στο MacBook Air και το οποίο έρχεται με 8 CPU Cores και 10 GPU Cores, και το φημολογούμενο M2 Max, το οποίο υποτίθεται ότι θα διαθέτει 12 CPU Cores και 38 GPU Cores.

Ο Gurman αναφέρει ακόμα και μια ακόμα έκδοση του επερχόμενου Mac Pro που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή εντός της Apple. Ο υπολογιστής διαθέτει 24 CPU Core, 76 GPU Cores και 192GB μνήμης. Τρέχει το macOS Ventura 13.3, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφορεί σήμερα το βράδυ. Η Apple κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το Mac Pro με κόστος 5.999 δολαρίων το 2019 και αναμένεται να είναι ένα από τα τελευταία συστήματα της Apple που θα ενσωματώσει τα δικά της SoC.

Πριν από την κυκλοφορία του Mac Pro, προηγούνται τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών με M2 Pro και M2 Max SoC, καθώς και για το Mac Mini που ο Gurman λέει ότι θα έρθει με το ίδιο M2 chip όπως το MacBook Air και το MacBook Pro 13 ιντσών. Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει αυτές τις συσκευές «τους επόμενους μήνες».
 

  • Like 1