Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο Apple TV 4K, το οποίο περιλαμβάνει το A15 Bionic SoC, υποστήριξη HDR10 Plus, τηλεχειριστήριο με θύρα USB-C και χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στα 129 δολάρια. 

Το streaming box της Apple αποκτά και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του 2021, με το entry-level μοντέλο να διαθέτει 64GB ενώ με 20 δολάρια παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν το μοντέλο των 128GB.

Η νέα τιμή σίγουρα φέρνει την πρόταση της Apple πιο κοντά στους ανταγωνιστές της στις ΗΠΑ όπως τη Roku και την Amazon, αν και σίγουρα εξακολουθεί να είναι μια premium επιλογή. Υπενθυμίζουμε ότι ο προκάτοχός του ήταν διαθέσιμος μέχρι σήμερα με τιμή 179 δολαρίων.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά, από το βασικό μοντέλο λείπουν μερικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το ελαφρώς ακριβότερο μοντέλο. Συγκεκριμένα το μοντέλο των 129 δολαρίων υποστηρίζει μόνο Wi-Fi 6, ενώ το μοντέλο των 149 δολαρίων διαθέτει θύρα Ethernet και περιλαμβάνει καλύτερο έλεγχο του έξυπνου σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που χρησιμοποιούν το πρότυπο Matter.

Η Apple υποστηρίζει επιπλέον φέτος το πρότυπο HDR10 Plus της Samsung και της Amazon και στα δύο μοντέλα, εκτός από το πρότυπο Dolby Vision HDR που υποστήριζε το προηγούμενο Apple TV 4K. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να έχει την πλήρη εμπειρία HDR με το σχετικό περιεχόμενο, με την Apple να υποστηρίζει δημοφιλή πρότυπα τηλεοράσεων από Samsung, Panasonic, TCL κ.α. 

Πέρα από αυτό, ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές αναβαθμίσεις είναι ότι το τηλεχειριστήριο, το οποίο διαθέτει τα ίδια πλήκτρα ελέγχου και τον ίδιο γενικό σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο, φορτίζει πλέον μέσω USB-C αντί για Lighting, αποτελώντας ένα ακόμη gadget της Apple που αποχαιρετά το Lightning.

2123793118_CleanShot2022-10-19at11_14.59@2x.jpg.f159b35e83eea5ddba43785f3584d072.jpg

Τέλος, υπάρχει και η αναβάθμιση των τεχνικών χαρακτηριστικών στο εσωτερικό, με την Apple να μη διευκρινίζει αν πρόκειται για το A15 SoC που βρίσκεται στο iPhone 13 ή στο iPhone 14, με το τελευταίο να διαθέτει έναν επιπλέον πυρήνα GPU. Ρεαλιστικά πάντως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα στις επιδόσεις ειδικά όταν το περσινό μοντέλο χρησιμοποιούσε το A12 SoC.

Εκτός από τις επιδόσεις του ως λύση αναπαραγωγής τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, η Apple προωθεί το νέο Apple TV και ως συσκευή παιχνιδιών που θα συνοδεύει την υπηρεσία Apple Arcade, κάτι που κατά γενική ομολογία δεν προκαλεί το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των κατόχων του.

Το νέο Apple TV θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου ενώ περιμένουμε να μάθουμε και την τιμή που θα ισχύσει στη χώρα μας. Με μια γρήγορη ματιά πάντως στα ευρωπαικά Apple Stores, το μοντέλο των 64GB κοστίζει  €169 ενώ αυτό των 128GB, κοστίζει €189

  • Thanks 1