Στην τελευταία έκδοση του Power On newsletter, ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει ότι το νέο iPad Pro και το M3 MacBook Air βρίσκονται ήδη στην παραγωγή στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple.

Η κυκλοφορία και των δύο προβλέπεται στα τέλη Μαρτίου. Συνολικά, ο Gurman αναμένει το Μάρτιο λανσαρίσματα για την επανασχεδιασμένη σειρά iPad Pro με οθόνες OLED, ένα iPad Air με βελτιωμένες προδιαγραφές, ένα νέο μεγαλύτερο iPad Air 12,9 ιντσών και μια νέα γενιά MacBook Air 13 και 15 ιντσών με M3 SoC. Το 2023 και για πρώτη φορά σε διάστημα ενός έτους, η Apple δεν κυκλοφόρησε κανένα νέο iPad, με όλες τις σειρές να αναμένεται να ενημερωθούν μέσα στο 2024. 

Ο Mark Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι το νέο iPad Pro θα συνοδεύεται από ανανεωμένα περιφερειακά, όπως ένα νέο Magic Keyboard με βάση από αλουμίνιο. Οι αναφορές κώδικα στη beta του iOS 17.4 υποδηλώνουν ότι το νέο iPad Pro θα διαθέτει εμπρόσθια landscape κάμερα, κάτι παρόμοιο με το μοντέλο iPad 10ης γενιάς.

Το μεγάλο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς των iPad Pro θα είναι η νέα τεχνολογία οθόνης, που θα μεταβεί για πρώτη φορά σε OLED πάνελ. Η μετάβαση στη νέα τεχνολογία θα χαρίει στο iPad Pro πιο πλούσια χρώματα, υψηλότερη αντίθεση και ενδεχομένως κάποια κέρδη στην αποδοτικότητα της ενέργειας για μεγαλύτερη αυτονομία. Για την άνοιξη αναμένεται επίσης ένα νέο iPad Air με μεγαλύτερη οθόνη, στις 12,9”, με "προσιτή τιμή".

Χωρίς συγκινήσεις αναμένονται να νέα MacBook Air M3, διατηρώντας τον ίδιο βιομηχανικό σχεδιασμό, αλλά με αλλαγές στο εσωτερικό προκειμένου να ενσωματώσουν το πιο πρόσφατο M3 chipset, κατασκευασμένο στα 3nm, το ίδιο δηλαδή μ’ αυτό που είδαμε στα τέλη του περασμένου έτους στο βασικό μοντέλο MacBook Pro 14 ιντσών. Ενώ οι εκδόσεις Μ2 των MacBook κυκλοφόρησαν με διαφορά ενός έτους λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή του μοντέλου 15 ιντσών, τόσο το μοντέλο 13 ιντσών όσο και το μοντέλο 15 ιντσών θα αναβαθμιστούν παράλληλα σε M3.

  • Like 8
  • Thanks 1