Η Apple εγκαινίασε τελικά το νέο iCloud.com, με τις εφαρμογές να εμφανίζονται ως πλακίδια (tiles) σε στυλ widget αντί για εικονίδια όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Μπορεί οι χρήστες να έχουν συνηθίσει να έχουν πρόσβαση στο iCloud μέσω εγγενών εφαρμογών στο iPhone, iPad ή το Mac τους, αλλά αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε κάποιες φωτογραφίες, έγγραφα, σημειώσεις και υπενθυμίσεις ή επιθυμούν α διαγράψουν κάποια από τα αρχεία για να ελευθερώσουν χώρο.

Η ιστοσελίδα του iCloud είναι αρκετά χρήσιμη επίσης για όσους χρησιμοποιούν διαφορετικό υπολογιστή στη δουλειά τους ή για όσους έχουν ένα iPhone και ένα φορητό υπολογιστή με Windows. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογή για να έχετε πρόσβαση και να επεξεργαστείτε τις σημειώσεις σας από έναν υπολογιστή, αφού όλα μπορούν να γίνουν από την ιστοσελίδα.

Όπως σημειώνει το MacRumors, η εταιρεία δοκιμάζει το νέο σχεδιασμό με τα πλακίδια εφαρμογών εδώ και μερικές εβδομάδες και τώρα τον κάνει διαθέσιμο για όλους τους χρήστες. Ο παλαιότερος σχεδιασμός της ιστοσελίδας iCloud έδειχνε απλώς τα εικονίδια των εφαρμογών στην αρχική σελίδα, ενώ τώρα δείχνει λεπτομέρειες κάτω από τα πλακίδια εφαρμογών, όπως πρόσφατες υπενθυμίσεις, σημειώσεις, έγγραφα, σελίδες και φωτογραφίες. Υπάρχει ακόμη και ένα launcher tile με εικονίδια εφαρμογών για γρήγορη πρόσβαση σε ορισμένες από τις εφαρμογές.

image.png.40dc2f1969d2f638cfb3c58e7caacd07.png

Με το νέο σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα εγγράφου, μια υπενθύμιση, μια σημείωση, μια παρουσίαση ή ένα λογιστικό φύλλο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο + που βρίσκεται στο μενού, στο πάνω μέρος.

Το grid εικονίδιο στη γραμμή μενού σας επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές. Φιλοξενεί επίσης επιλογές για τον έλεγχο του αποθηκευτικού σας χώρου και την αλλαγή του συνδρομητικού προγράμματός σας. Τέλος η διάταξη των tiles είναι πλέον προσαρμόσιμη. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί "Customize", θα δείτε τα widgets να κουνιούνται - όπως ακριβώς στο iPhone ή το iPad - ώστε να μπορείτε να τα μετακινήσετε ή να τα αφαιρέσετε.

  • Like 7