Έως το τέλος Μάϊου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα.

Οι υπάλληλοι της Apple σύντομα θα επιστρέψουν σταδιακά στο γραφείο, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Σε σημείωμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Cook, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα από τις 11 Απριλίου.

Από τις 2 Μάϊου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα. Από τις 23 Μάϊου, θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη, εφαρμόζοντας δηλαδή ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Ο Tim Cook ανέφερε:

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, έχουμε την ευκαιρία να συνδυάσουμε ό, τι καλύτερο μάθαμε για την εξ’ αποστάσεως εργασία με τα αναντικατάστατα οφέλη της προσωπικής συνεργασίας. Είναι τόσο σημαντικό όσο ποτέ άλλοτε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο μέσω αυτής της μετάβασης, μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως ομάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η Apple προσπαθούσε να φέρει τους υπαλλήλους στα γραφεία από τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, καθυστέρησε αυτά τα σχέδια πολλές φορές καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα COVID-19. Ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος υβριδικής εργασίας, το προσωπικό θα λάβει έναν επιπλέον μήνα εργασίας από το σπίτι φέτος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προέκυψε ότι η Apple έκανε προαιρετική για τους εμβολιασμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκες σε περιοχές όπου δεν απαιτούνται πλέον από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές. Οι μάσκες είναι και πάλι προαιρετικές στα Apple Stores σε ορισμένες τοποθεσίες. Η εταιρεία έχει επιβάλλει δύο φορές την εβδομάδα τεστ COVID-19 για όλους τους εργαζόμενους.

  • Thanks 1