Το WWDC, το ετήσιο συνέδριο της Apple για προγραμματιστές πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και αντίστοιχος είναι ο ρυθμός φημών που κάνουν την εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο καθημερινά σχετικά με τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρεία.

 

Με βάση αρκετές πηγές, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο MacBook Pro 15' ιντσών το οποίο θα στηρίζεται στους νέους επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel. Μετά από χρόνια η Apple δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό της σειράς στον οποίο θα ξεχωρίζει το πολύ λεπτό πάχος, αντίστοιχο της σειράς MacBook Air που κυκλοφορεί τώρα. Προκειμένου να προχωρήσει η Apple σ' αυτή την αλλαγή, το ενσωματωμένο DVD-Rom θα αποτελέσει παρελθόν ενώ οι ίδιες φήμες αναφέρουν την ύπαρξη οθόνης με ανάλυση Retina, USB 3.0 καθώς και υποσύστημα γραφικών βασισμένο στην αρχιτεκτονική Kepler της Nvidia.

 

wwdc2012.jpg

 

Στην WWDC γίνεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια η παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του iOS, της πλατφόρμας που υπάρχει σε κάθε iPhone, iPad και iPod Touch. Για το iOS 6.0 η Apple ετοιμάζεται να αντικαταστήσει πλήρως της προσφερόμενες λύσεις χαρτών από τη Google όπως το Google Maps. Για το σκοπό αυτό η Apple προετοιμάζεται ενεργά τα τελευταία χρόνια προχωρώντας σε εξαγορές χαρτογραφικών εταιρειών που προσφέρουν αντίστοιχες λύσεις ενώ σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

 

Σημαντική αναβάθμιση αναμένεται να δεχθεί και το iCloud όπου σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Apple θα εμπλουτίσει την υπηρεσία φωτογραφιών με δυνατότητες διαμοιρασμού τους εκτός του Photo Stream. Το ίδιο θα συμβεί και με τα videos το όποιο πλέον θα προστεθεί και στο Photo Stream ώστε να συγχρονίζεται αυτόματα μεταξύ των iOS συσκευών σας.

 

Η WWDC θα διεξαχθεί από τις 11 έως της 15 Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Link.png Site: Bloomberg

Link.png Site: Wall Street Journal