Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple παρουσίασε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των iPad, το iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών και περιφερειακά που το μετέτρεπαν σε υβριδικό υπολογιστή, ικανό σύμφωνα με την εταιρεία να αντικαταστήσει έναν φορητό υπολογιστή.

Εδώ και λίγες ώρες, ένα νέο μοντέλο της σειράς iPad Pro βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, αυτή τη φορά με οθόνη 9,7 ιντσών, ίδιες διαστάσεις δηλαδή με τα iPad Air που εξακολουθεί να κυκλοφορεί η εταιρεία στην αγορά.

 

Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε για λίγα λεπτά το νέο iPad, το οποίο σε θέματα διαστάσεων αναμένεται να ικανοποιήσει πολύ περισσότερο κόσμο αφού είναι πιο φορητό, χωρίς να χάνει κάτι από πλευράς επιδόσεων ή λειτουργιών στο λογισμικό. Και ο διαχωρισμός οθόνης, και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του iOS 9.x που είδαμε στο μεγάλο iPad Pro, είναι διαθέσιμα και στο νέο μοντέλο ενώ από πλευράς επιδόσεων στηρίζεται στο ίδιο chipset με το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το A9X, αν και ελάχιστα υποχρονισμένο.

 

Η μνήμη του φτάνει τα 2GB και ο διαθέισμο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 32GB με τιμή $599, και στη συνέχεια εκτοξεύεται στα 128GB με τιμή $749.

 

 

Από θέμα εμφάνισης, το iPad Pro είναι σχεδόν όμοιο με το iPad Air 2, εκτός από το μοντέλο LTE που ο χώρος της κεραίας είναι πολύ πιο όμορφος πλέον αφού δε διαθέτει το μεγάλο πλαστικό μέρος στην κορυφή παρά μόνο μια καλαίσθητη γραμμή.

 

Για πρώτη φορά, ένα iPad διαθέτει πολύ καλή κύρια κάμερα, αφού στο πίσω μέρος υπάρχει αισθητήρας 12MP με True Tone Flash. Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε και στην βιντεοπαρουσίαση, η κάμερα προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής, όπως γίνεται και στην περίπτωση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Η εμπρόσθια κάμερα είναι και αυτή η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε iPad, με ανάλυση 5MP.

P1070063.jpg

 

 

 

 

 

P1070064.jpg

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μας έρχεται από το iPad Pro των 12,9 ιντσών, είναι το σύστημα ηχείων που είναι πολύ δυνατό, εξαιτίας των συνολικά 4 ηχείων που ενσωματώνονται, δύο σε κάθε πλευρά.

 

Η Apple πιστεύει ότι και αυτό το iPad Pro θα αποτελέσει αφορμή για πολλούς Windows χρήστες να μεταβούν στο iOS, αφού με την αγορά του ειδικού πληκτρολογίου/καλύμματος, μετατρέπεται σε υβριδικό υπολογιστή.

 

Ειδικότερα για τους σχεδιαστές, υπάρχει και ένα δεύτερο περιφερειακό, το Pencil, που κατασκευάζει η ίδια η Apple και επιτρέπει το σχεδιασμό πάνω στην οθόνη του iPad Pro, με πολύ μεγάλη ακρίβεια και γρήγορη απόκριση.

 

Επιβεβαιώνουμε τέλος τα πολύ καλά λόγια για την οθόνη του νέου iPad (ανάλυσης 2048 x 1536) όπως τα ανέφερε η Apple, με ζωντανά χρώματα, ανώτερο φωτισμό σε σχέση με ένα iPad 2, ενώ δε μπορέσαμε να δοκιμάσουμε εκτενώς τη λειτουργεία True Tone Display η οποία αναλαμβάνει να αλλάζει το φωτισμό ανάλογα με την κατάσταση του περιβάλλοντος.

 

Το iPad Pro 9,7 ιντσών, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο μήνα,, με τη τιμή του να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.