Η Apple ανακοίνωσε ένα φθηνότερο Apple Pencil που έρχεται με USB-C θύρα.

Το αξεσουάρ για το iPad θα κοστίζει 79 δολάρια και έρχεται με ένα συρόμενο καπάκι που αποκαλύπτει τη θύρα USB-C. Προσαρμόζεται επίσης μαγνητικά στην πλαϊνή άκρη ενός iPad, ακόμη και στο μοντέλο 10ης γενιάς που κυκλοφόρησε πέρυσι η εταιρεία.

Η φθηνότερη τιμή σημαίνει ότι το Pencil δεν διαθέτει κάποια από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τα πρώτης και δεύτερης γενιάς Pencil. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση δεν υποστηρίζει την ευαισθησία πίεσης, την ασύρματη σύζευξη και φόρτιση ή τη λειτουργία διπλού πατήματος που σας επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ εργαλείων. Ωστόσο, εξακολουθεί να υποστηρίζει τη λειτουργία hover με τα μοντέλα M2 του iPad Pro που επισημάνουν ένα εικονίδιο στον χρήστη πριν αυτός το επιλέξει.

Το πρώτο μοντέλο Apple Pencil χρησιμοποιούσε ένα βύσμα Lightning που προεξείχε από αυτό για να συνδεθεί στη θύρα του iPad σας για φόρτιση, ενώ το μοντέλο δεύτερης γενιάς φορτίζει ασύρματα και δεν είναι συμβατό με το iPad 10ης γενιάς που κυκλοφόρησε η Apple πέρυσι. Οι κάτοχοι του συγκερκιμένου iPad δεν έχουν και τόσο καλές επιλογές αν προτιμούν να χρησιμοποιήσουν το καλύτερο stylus της Apple, με την εταιρεία να μην έχει μια ξεκάθαρη πολιτική στο κομμάτι αυτό.

Το Apple Pencil USB-C είναι συμβατό με μια σειρά από iPad, όπως το iPad Pro 12,9 ιντσών τρίτης έως έκτης γενιάς, το iPad Pro 11 ιντσών πρώτης έως τέταρτης γενιάς, το iPad Air τέταρτης και πέμπτης γενιάς, το iPad 10ης γενιάς και το iPad Mini έκτης γενιάς. Το Apple Pencil USB-C θα είναι διαθέσιμο στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας τον ίδιο μήνα.

image.png.672c4f07caf0c6ba8bea730eee8dc2b0.png

Η Apple κυκλοφόρησε μια δεύτερη έκδοση του Apple Pencil το 2018, που ονομάστηκε εύστοχα Apple Pencil 2. Ήταν μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως ασύρματη φόρτιση (δηλαδή δεν χρειαζόταν να το συνδέσετε ανορθόξα σε ένα iPad για να το φορτίσετε), έναν τρόπο μαγνητικής προσάρτησης στο πλάι των υποστηριζόμενων iPad (έχοντας μια επίπεδη άκρη που το εμπόδιζε να κυλήσει από ένα τραπέζι) και υποστήριξη για έλεγχο χειρονομιών για πράγματα όπως η εναλλαγή εργαλείων κατά τη χρήση μιας εφαρμογής. Ωστόσο, αυτές οι βελτιώσεις συνοδεύτηκαν από αυξημένο κόστος 129 δολαρίων, μια αύξηδη 30 δολαρίων σε σχέση με το πρώτο Apple Pencil.

Η Apple έχεικαθυστερήσει να κάνει κάποιες ενημερώσεις για το iPad. Παρουσίασε το iPad 10ης γενιάς τον Οκτώβριο του 2022, τα iPad Pro που διαθέτουν M2 SoC τον ίδιο μήνα, ένα iPad Air με M1 SoC τον Μάρτιο του 2022 και το επανασχεδιασμένο iPad Mini τον Σεπτέμβριο του 2021.