Μετά από 1.5 μήνα δοκιμών, η Apple κυκλοφόρησε σήμερα νέες εκδόσεις για όλες τις πλατφόρμες που αναπτύσσει και συγκεκριμένα το iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4, tvOS 13.4 και watchOS 6.2.

Μία από τις σημαντικότερες προσθήκες, βρίσκεται στο iPadOS το οποίο αποκτά πλήρη υποστήριξη trackpad και mouse, φέρνοντας το mobile λειτουργικό της Apple ακόμα πιο κοντά με ένα επιτραπέζιο λειτουργικό σύστημα. Μέχρι σήμερα η αμερικανική εταιρεία έδινε μια τυπική υποστήριξη mouse μέσω των ρυθμίσεων Accessibility, πριν αυτή επεκταθεί για όλα τα iPad που τρέχουν την τελευταία έκδοση, με βελτιστοποιήσεις στην πλατφόρμα για καλύτερη και πιο εύκολη χρήση. Όπως και στην υποστήριξη mouse έτσι και στην υποστήριξη trackpad, αυτή αφορά όχι μόνο περιφερειακά της Apple όπως το επερχόμενο Magic Keyboard, αλλά και hardware τρίτων εταιρειών.

Άλλη σημαντική προσθήκη αφορά τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου universal εφαρμογής την οποία ο developer θα μπορεί να αναπτύξει με το Catalyst framework, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να την αγοράσει μία φορά, και να την «τρέξει" σε υπολογιστές Mac, iPhone, iPad και Apple TV. Επιπλέον η Apple ανοίγει το NFC των iPhone για συγκεκριμένο όμως σκοπό με τη λειτουργία CarKey. Στην περίπτωση αυτή το iPhone μετατρέπεται σε κλειδί αυτοκινήτου για συγκεκριμένα μοντέλα, αρχικά της BMW. Ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα μπορεί να ανοιγοκλείνει τις πόρτες αλλά και να έχει περιορισμένη πρόσβαση σε άλλες λειτουργίες του, όλα αυτά μέσα από το αγαπημένο smartphone του.

Οι χρήστες αναμένεται να δουν μικρές αλλαγές στις εφαρμογές των Φωτογραφιών, TV app και στα Memoji τα οποία αποκτούν μεγαλύτερη ποικιλία εκφράσεων. Οι αποθηκευμένοι φάκελοι σας στο iCloud Drive μπορούν πλέον να γίνονται sharing ενώ προστίθεται δυνατότητα in-app αγορών μέσα από το watchOS 6.2 χωρίς την ανάγκη παρουσίας του iPhone στη διαδικασία.

Οι παραπάνω νέες εκδόσεις, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι τελευταίες πριν την παρουσίαση των επόμενων μεγάλων εκδόσεων για κάθε νέα πλατφόρμα της Apple, κάτι που θα πραγματοποιηθεί στο συνέδριο προγραμματιστών WWDC, το οποίο φέτος λόγω εξελίξεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online.

Venturebeat

 

  • Like 6