Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το διάδοχο του iPad 4ης γενιάς με νέα ονομασία, iPad Air. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για την οθόνη 9.7" ιντσών τεχνολογίας Retina, με μικρότερο περιθώριο bezel και συνολικά για τις αρκετά μικρότερες του διαστάσεις.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο να το κάνει πιο λεπτό, μόλις 7.5 χιλιοστά σε σύγκριση με τα 9.4 χιλιοστά του προκατόχου του, ενώ ζυγίζει μόλις 453 γραμμάρια. Ο επεξεργαστής του είναι ο Α7 επιβεβαιώνοντας τις φήμες, με τεχνολογία 64bit, 1 δισ. τρανζίστορ και δευτερεύοντα μικροεπεξεργαστή M7 για τον έλεγχο των αισθητήρων κίνησης.

 

Οι επιδόσεις όπως αναφέρει η Apple είναι 8 φορές μεγαλύτερες για τη CPU ενώ για την GPU φτάνουν τις 72x καλύτερες επιδόσεις. Το WiFi υποστηρίζει την τεχνολογία MIMΟ με 3 φορές πιο γρήγορο 802.11n. Η μπαταρία του φτάνει τις 10 ώρες αυτονομία, με τη φωτογραφική μηχανή iSight να είναι στα 5MP, ενώ η κάμερα για video κλήσεις είναι 1080p FaceTime. Αναβάθμιση υπάρχει και στο μικρόφωνο το οποίο είναι πλέον διπλό για καλύτερο φιλτράρισμα του ήχου και τη μείωση του θορύβου.

 

Θα κυκλοφορήσει σε ασημί, λευκό και το Space Gray χρώμα που εγκαινιάστηκε με την κυκλοφορία του iPhone 5S. Η τιμή του ξεκινάει από $499 δολάρια για την απλή WiFi έκδοση με χωρητικότητα 16GB, ενώ η έκδοση που υποστηρίζει 3G/LTE ξεκινά από τα $629 δολάρια. Θα κυκλοφορήσει σε αρκετές χώρες την 1η Νοεμβρίου, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα. Για πρώτη φορά μάλιστα το iPad θα διατεθεί και με χωρητικότητα 128 GB στα $799 και στα $929 για την LTE έκδοση.

 

Το iPad Air θα αντικαταστήσει την προηγούμενη έκδοσή του iPad, ενώ το iPad 2 θα συνεχίσει να πωλείται στα $399.

 

 

Link.png Site: http://www.apple.com/ipad[/url]']Apple iPad