Καθώς ο ανταγωνισμός ολοένα αυξάνεται στην αγορά των smartphones, και βλέπουμε όλο και περισσότερες αξιόλογες συσκευές στην αγορά, η Apple προχώρησε στην εξαγορά μίας εταιρείας, που ευελπιστεί ότι θα την βοηθήσει να ξεχωρίσει.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Apple εξαγόρασε την εταιρεία InVisage που ειδικεύεται στη τεχνολογία αισθητήρα για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και η οποία πριν από περίπου δύο μήνες λανσάρισε το Spark Micro-LiDAR (SML20) για αυτόνομα drones.

 

Η τεχνολογία QuantumFilm της InVisage θα μπορούσε όχι μόνο να δώσει σημαντική ώθηση στην ποιότητα εικόνας που προσφέρουν οι κάμερες στις συσκευές iPad και iPhone της Apple, αλλά και να μειώσει τα αντιαισθητικά εξογκώματα που περιβάλλουν τα συστήματα φακών τους, και δεν επιτρέπουν στην εταιρεία να παρουσιάσει συσκευές με επίπεδη πλάτη όπως στην περίπτωση του iPhone SE για παράδειγμα.

 

Τα εξογκώματα αυτά υπάρχουν γιατί οι νέες συσκευές της Apple έγιναν ιδιαίτερα λεπτές αναλογικά με την τεχνολογία αισθητήρα και του συστήματος φακών που χρησιμοποιεί.
Όμως με τη τεχνολογία QuantumFilm, που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το φωτοευαίσθητο υμένιο πυριτίου των συμβατικών αισθητήρων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, η Apple θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει συσκευές με επίπεδη "πλάτη" και που προσφέρουν παράλληλα υψηλή ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο.
Αποτελούμενο από νανοσωματίδια, το QuantumFilm συλλέγει περισσότερο φως από το συμβατικό πυρίτιο (και ταχύτερα, οκτώ φορές ταχύτερα για την ακρίβεια) και αναπαράγει τα χρώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια, ώστε το αποτέλεσμα των λήψεων σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον να είναι καλύτερο.

 

 

 

gallery_286955_4332_61313.jpg


Τα οφέλη της χρήσης του QuantumFilm ωστόσο δεν περιορίζονται στη φωτογράφηση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον.
Πρόκειται για ένα υλικό δέκα φορές λεπτότερο από τα συμβατικά (παρόλο που είναι λεπτότερο καταφέρνει να απορροφήσει παρόμοια ποσότητα φωτός με τα παχύτερα συμβατικά υλικά) , επιτρέποντας θεωρητικά την κατασκευή λεπτότερων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

 

Αυτό σημαίνει ότι η Apple, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της InVisage για να δημιουργήσει λεπτότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για τις συσκευές της, χωρίς να θυσιάσει την ποιότητα εικόνας. Μία ακόμη θεωρία είναι ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εταιρεία InVisage και το IP της (27 τουλάχιστον διπλώματα ευρεσιτεχνίας) για να σχεδιάσει τους δικούς της αισθητήρες, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράζει τη τεχνολογία από αλλού, κάνοντας ακριβώς αυτό που κάνει και με τα A-series SoCs της.

 


https://www.youtube.com/watch?v=bVk86kqCsQY

 

Link.png Site: SlashGear