Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρει ότι η επόμενη γενιά iPhone θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, η οποία θα είναι “τουλάχιστον 4” ιντσών”. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι Apple έχει ξεκινήσει ήδη τις παραγγελίες κομματιών οθόνης για το επόμενο iPhone από τους προμηθευτές της στην Ασία.

Η παραγωγή τους πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, και σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελάχιστο όριο για το πιθανό μέγεθος της οθόνης του πρόκειται να είναι οι 4” ίντσες. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο μοντέλο iPhone 4S, όπως και τα προηγούμενα που έχουν κυκλοφορήσει διαθέτουν οθόνη με διαγώνιο 3.5” ίντσες. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple με αυτήν την κίνηση προσπαθεί να φανεί πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, όπως είναι η Samsung, η οποία πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση τους κατασκευαστές smartphones για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ήδη πολλά από τα πιο γνωστά smartphones της αγοράς έχουν ανεβεί στην κλίμακα των 4.7 - 4.8” ίντσες οθόνης, κάτι που ενισχύει την έντονη φημολογία για την επικείμενη αύξηση του μεγέθους οθόνης στο επερχόμενο μοντέλο iPhone.

 

Αναλυτές αναφέρουν ότι ένα ανανεωμένο iPhone με μεγαλύτερη οθόνη δε σημαίνει απαραίτητα ότι η Apple πραγματοποιεί τις κινήσεις της με βάση τον ανταγωνισμό. Αναφέρεται ακόμη ότι αν και η αγορά smartphones έχει διαφοροποιηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, “το iPhone συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, με ολόκληρη τη βιομηχανία να παρακολουθεί κάθε κίνηση της Apple”. Το κείμενο της Wall Street συνεχίζει με τις εκτιμήσεις αναλυτών αναφέροντας ότι η δυναμική του iPhone στηρίζεται στη συνολική εμπειρία των καταναλωτών συμπεριλαμβανομένων του γραφικού περιβάλλοντος και των εφαρμογών, και το μέγεθος της οθόνης δεν αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της συσκευής.

 

Οι οθόνες που θα χρησιμοποιηθούν για τη συναρμολόγηση του νέου iPhone θα προέρχονται από τις εταιρείες LG, Sharp και Japan Display (η τελευταία αποτελεί συνένωση των Sony, Hitachi και Toshiba).

 

Link.png Site: Wall Street Journal