Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple θα επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος και των αναβαθμίσεων στα iOS, macOS, watchOS και tvOS, με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα του λογισμικού σε όλες τις πλατφόρμες.

Η νέα αυτή στρατηγική έχει ήδη μπει σε εφαρμογή για την ανάπτυξη του iOS 14, που θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από τα διάφορα bugs που εμφανίστηκαν στο iOS 13 (ένα από τα τελευταία ήταν αυτό του multitasking) και στο οποίο έπρεπε να κυκλοφορήσουν 8 επιπλέον ενημερώσεις για να διορθωθούν, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες.

Η νέα διαδικασία ανάπτυξης της Apple θα επιτρέψει στους software engineers να είναι σε θέση να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν μεμονωμένα τα χαρακτηριστικά τα οποία εμφανίζουν bugs ή νέες λειτουργίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη σταθερότητα στις υπόλοιπες εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος. Πρόκειται μάλιστα για μία διαδικασία την οποία ήδη ακολουθούν εταιρείες όπως η Google και η Microsoft.

Η Apple επίσης σκέφτεται να καθυστερήσει κάποιες από τις νέες λειτουργίες του iOS 14 έως και το 2021, για να εξασφαλίσει ότι η αναβάθμιση θα κυλήσει ομαλά σε όλες τις πλατφόρμες. Μάλιστα, ήδη είχε κάνει κάτι παρόμοιο με το iOS 12, στο οποίο κάποια χαρακτηριστικά κυκλοφόρησαν τελικά με την έλευση του iOS 13, τα οποία τελικά βοήθησαν στην συνολική σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος.

Για την ώρα πάντως η Apple συνεχίζει τις δοκιμές της στο iOS 13.3 και iPadOS 13.3 κυκλοφορώντας μία τρίτη Beta έκδοση.

Mac Rumors