Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chu Kuo, η Apple επιδιώκει να μειώσει τα κόστη των εξαρτημάτων του iPhone 12.

Η Apple για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος της νέας τεχνολογίας 5G αλλά και να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για αυξήσεις τιμών στα ακριβότερα μοντέλα της, θέλει να μειώσει τα κόστη σε κάποια άλλα εξαρτήματα του iPhone 12. Ένα από αυτά είναι και η πλακέτα της μπαταρίας.

Ο Kuo λέει ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας Sub-6GHz 5G θα αυξήσει το κόστος της Apple από $75 έως και 85$ ενώ η τεχνολογία Millimeter Wave (mmWave) θα κοστίσει στο σύνολο από $125 έως $135, με την εταιρία να προσπαθεί να μειώσει τα κόστη από οποιαδήποτε άλλα εξαρτήματα μπορεί.

Καθώς η Apple ασκεί μία πιο έντονη διαπραγματευτική πίεση στους προμηθευτές της, η πλακέτα της μπαταρίας είναι ένας τομεάς στον οποίο ο Kuo πιστεύει ότι οι προμηθευτές θα δουν τις μεγαλύτερες περικοπές, με την αμερικανική εταιρία να αναφέρεται σε μια απλούστερη και μικρότερη σχεδίαση λιγότερων επιπέδων. Η υβριδική πλακέτα σκληρής και μαλακής μπαταρίας για το iPhone 12 θα είναι φθηνότερη έως και 50% σε σύγκριση με αυτήν του iPhone 11, αν και αυτή θα είναι μία μικρής συνεισφοράς περικοπή στη συνολική μείωση που επιζητά η Apple.

Ο Kuo λέει ότι μελλοντικά η Apple με τη σειρά iPhone 12s το 2021, θα υιοθετήσει μία διαφορετική σχεδίαση πλακέτας που θα μειώσει το κόστος επιπλέον 40% σε σύγκριση με το κόστος που θα έχει η πλακέτα του επερχόμενου iPhone 12. Η Apple ασκεί πιέσεις στους προμηθευτές και για τις πλακέτες κυκλωμάτων των AirPods, με τις τιμές να μειώνονται από 25% έως και 35%.

Ενδεχομένως πάντως οι προμηθευτές της Apple να αντιμετωπίσουν κι άλλα προβλήματα όταν θα κυκλοφορήσουν τα AirPods 3 το πρώτο εξάμηνο του 2021. Όπως επαναλαμβάνει ο Kuo από προηγούμενους ισχυρισμούς του, τα επόμενης γενιάς ασύρματα ακουστικά της Apple θα υιοθετήσουν σχεδιασμό SiP (system-in-package) και δεν θα χρησιμοποιήσουν την τρέχουσα τεχνολογία SMT (surface-mount-technology) που υπάρχει στα AirPods 2.