Με καθυστέρηση ενός μηνός εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η Apple ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η παρουσίαση των επόμενων iPhone θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Η πρόσκληση που έχει σταλεί σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά μέσα έχει τίτλο "Hi, Speed", κάτι που πιθανότατα αναφέρεται στις επιδόσεις των νέων iPhone. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 8.00μμ ώρα Ελλάδος και φυσικά θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Apple, αλλά και από το κανάλι της στο YouTube.

Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, περιμένουμε να δούμε 4 νέα μοντέλα iPhone, όλα εκ των οποίων θα διαθέτουν για πρώτη φορά OLED οθόνη ενώ θα περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα μοντέλο με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G.

Screen_Shot_2020_10_06_at_12_02.jpg.934898a4175a927b6f9ce8da2159b9cd.jpg

Με πιθανή ονομασία iPhone mini, το πρώτο μοντέλο της σειράς θα διαθέτει οθόνη 5,4 ιντσών, και θα είναι το μικρότερο σε διαστάσεις iPhone που έχει κυκλοφορήσει η Apple εδώ και αρκετό καιρό. Σε συνδυασμό με το δεύτερο μοντέλο των 6, 1ιντσών, οι δυνατότητές τους δεν θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά των Pro μοντέλων, όμως αναμενόμενα θα διαθέτουν ανταγωνιστική τιμή, τοποθετώντας την Apple πιο επιθετικά στην αγορά και στα πιο χαμηλά τιμολογιακά επίπεδα.

Σε ότι αφορά τα Pro μοντέλα, το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max, αυτά θα διαθέτουν οθόνη 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα, με το τελευταίο να ενσωματώνει τη μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε iPhone. Το γνωστό notch παραμένει αν και ελάχιστα μικρότερο αλλά ο σχεδιασμός θα είναι διαφορετικός στο πλαίσιο το οποίο θα θυμίζει iPad Pro, με καμπύλες γωνίες, φέρνοντας στη μνήμη κάτι από iPhone 4. Αυτό που δεν θα διαθέτουν πάντως τα νέα iPhone είναι γρήγορο ρυθμό ανανέωσης, καθώς και ακουστικά και φορτιστή στη συσκευασία. Στον τομέα των καμερών, στα μεγαλύτερα μοντέλα η Apple θα ενσωματώσει σαρωτή LiDAR, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο iPad Pro. Δύο κύριες κάμερες θα διαθέτουν τα «μικρά» μοντέλα της σειράς ενώ οι Pro εκδόσεις θα επιμείνουν στις 3 κάμερες.

spacer.png

Η παρουσίαση του Οκτωβρίου ίσως να κρύβει και άλλες εκπλήξεις, με πιθανότερα σενάρια την ανακοίνωση των AirPods Studio, την εισαγωγή δηλαδή της Apple στην κατηγορία των Over-ear ακουστικών, κάτι που μπορεί να έχει άμεση σχέση με την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει από τα καταστήματά της ανταγωνιστικές προτάσεις. Ήδη έχει διαρρεύσει ο σχεδιασμός τους ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί «ρετρό», ενώ η τιμή τους αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στα $349. 

Το σχήμα που εμφανίζεται στην πρόσκληση, ίσως φανερώνει και την πρόθεση της εταιρείας να ανακοινώσει επιτέλους τα AirTags, μια κίνηση που φημολογείται εδώ και καιρό. Τα AirTags είναι μικρές σε μέγεθος συσκευές εντοπισμού που στηρίζονται στη Bluetooth τεχνολογία και μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα σε κλειδιά, πορτοφόλια ή άλλα αντικείμενα. Στόχο έχουν να κάνουν εύκολο τον εντοπισμό τους με τη χρήση ενός iPhone και της εφαρμογής Find My, όπως έχει διαρρεύσει από σχετικά screenshots.

Γνωρίζουμε ακόμα από τη WWDC 2020 ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου το πρώτο της laptop που θα βασίζεται σε επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει η ίδια η εταιρεία και ο οποίς θα βασίζεται στην ARM αρχιτεκτονική. Ίσως πάντως κάτι τέτοιο γίνει σε διαφορετική παρουσίαση.

  • Like 7
  • Thanks 1