Όλα τα iPhone που θα κατασκευάσει η Apple το 2018, πιθανότατα δε θα έχουν τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, με την εταιρεία να επιλέγει να τον αντικαταστήσει με το Face ID το οποίο θα δούμε για πρώτη φορά στο iPhone X.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πολλές φορές ότι οι πηγές του είναι αξιόπιστες, με αρκετές «πρωτιές» μεταξύ των οποίων και για τα τελευταία iPhone. Σύμφωνα με τον Kuo, η κίνηση αυτή της Apple έχει στόχο να αποτελέσει ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των iPhone έναντι των android smartphones ενώ σε παλαιότερη ανάλυση του, ο Kuo ανέφερε ότι «θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για τους android κατασκευαστές να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική τεχνολογία με αυτή του Face ID για ασφαλή πρόσβαση στο smartphone με βάση την αναγνώριση προσώπου».

 

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του αναλυτή, αυτό σημαίνει ότι το Touch ID θα φτάσει στο τέλος του 5 χρόνια μετά την αρχική του παρουσία στο iPhone 5s ενώ στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή του στο iPad αλλά και στα τελευταία MacBook Pro. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόβλεψη είναι η πιθανή αλλαγή σχεδίων για τους android κατασκευαστές αν επιβεβαιωθεί η κίνηση αυτή της Apple και οι οποίοι θα κυνηγήσουν μια παρόμοια λύση αντί για τη νέα γενιά των αισθητήρων ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που θα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την οθόνη.

 

Πάντως ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της Apple, Craig Federighi, άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η εταιρεία δεν είναι έτοιμη να αποσύρει το Touch ID από ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν και το Face ID είναι το μέλλον, υπάρχουν άλλες τεχνικές βιομετρικής αναγνώρισης που έχουν περισσότερο νόημα για συγκεκριμένες εφαρμογές και ρυθμίσεις.

 

Link.png Site: Macrumors