Η Apple ετοιμάζεται για ένα μεγάλο (σε διάρκεια και σημαντικότητα) συνέδριο WWDC την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Εκτός από το φημολογούμενο headset μικτής πραγματικότητας και τις συνήθεις ενημερώσεις των λειτουργικών της συστημάτων, ο Gurman αναμένει ότι η Apple θα επικεντρωθεί σε "αρκετά" νέα Mac.

Ο Gurman έχει ήδη αναφέρει ότι ένα MacBook Air με οθόνη 15 ιντσών (για πρώτη φορά) και Μ2 SoC βρίσκεται στα σκαριά και φαίνεται πιθανό ότι θα μπορούσε να είναι ένα από τα highlights της παρουσίασης. Η Apple αποκάλυψε το επανασχεδιασμένο MacBook Air των 13” με M2 στο περσινό WWDC, οπότε δεν αποκλείεται η εταιρεία να χρησιμοποιήσει και πάλι την ίδια εκδήλωση για να παρουσιάσει ένα μεγαλύτερο Air.

Στη συνέχεια ο Gurman ανέφερε ότι η Apple δοκιμάζει "ένα ζευγάρι νέων high-end Mac" που θα ενσωματώνουν το M2 Max SoC και ένα νέο chipset, το M2 Ultra. Η αναφορά του Gurman δείχνει ότι αυτοί οι υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι νέες εκδόσεις του Mac Studio, και δεδομένου ότι το Mac Studio είναι πάνω από ένα χρόνο στην αγορά και στηρίζεται στα M1 Max και M1 Ultra chipset, φαίνεται πιθανό ότι η Apple ετοιμάζει να τα αντικαταστήσει με νέες εκδόσεις. 

Ο Gurman έχει επίσης αναφερθεί σε επερχόμενους Mac με M3 SoC που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, συμπεριλαμβανομένων του MacBook Air και πιθανόν του iMac. Υπενθυμίζουμε ότι το all-in-one μηχάνημα της Apple δεν έχει ανανεωθεί από την κυκλοφορία του iMac M1 τον Μάιο του 2021. Ωστόσο, ο Gurman δήλωσε τον Μάρτιο ότι το νέο iMac ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οπότε παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η ανακοίνωσή του στη WWDC.

Περιμένουμε επίσης ακόμα ένα Mac Pro που θα στηρίζεται σε Apple Silicon, με την εταιρεία να μη μένει πιστή στη διετή προθεσμία που είχε θέσει η ίδια για τη μετάβαση όλων των Mac που στηρίζονται σε Intel επεξεργαστή. Η μόνη επίσημη αναφορά που είχαμε για αυτό το μοντέλο είναι από τις 8 Μαρτίου 2022, όταν ο επικεφαλής του τμήματος hardware, John Ternus,  δήλωσε ότι η εταιρεία θα μοιραστεί περισσότερα για έναν Mac Pro με Apple Silicon "μια άλλη μέρα". Ο Gurman αναφέρει στο άρθρου του ότι το M2 Ultra σχεδιάστηκε αρχικά για ένα νέο Mac Pro, αλλά οι υπολογιστές που δοκιμάζονται φαίνεται να διαφέρουν από την επερχόμενη ανανέωση του Mac Pro της Apple.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να δούμε τι ετοιμάζει η Apple: η κεντρική παρουσίαση του WWDC είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, στις 8:00μμ ώρα Ελλάδος και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Apple στο YouTube.