Σύμφωνα με τον γνωστό, αξιόπιστο στις εκτιμήσεις του, αναλυτή της TF International Securities, Ming-Chi Kuo, η Apple μέχρι τα μισά της νέας χρονιάς θα έχει καταργήσει πλήρως τα πληκτρολόγια με τον μηχανισμό «butterfly» από τους υπολογιστές MacBook.

Ο Ming-Chi Kuo έχει αναφερθεί και παλαιότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο αναθεώρησε το χρονοδιάγραμμα, αφού φαίνεται πως η διαδικασία εξάλειψης του πληκτρολογίου θα χρειαστεί λίγους περισσότερους μήνες από όσους αρχικά είχαν εκτιμηθεί.

Η Apple πρόκειται να καταργήσει τον μηχανισμό «butterfly» (που ήταν προβληματικός τελικά) επιλέγοντας τον παραδοσιακό μηχανισμό με τους διακόπτες τύπου «scissor», εκμεταλλευόμενη και κάποιες βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία του είδους. Αυτό σημαίνει, ότι την ώρα που οι υπολογιστές MacBook θα διατηρήσουν το λεπτό τους προφίλ, το πληκτρολόγιο τους θα προσφέρει περισσότερη άνεση, μεγαλύτερο «key travel» και υψηλότερη ανθεκτικότητα. Τέτοιου είδους πληκτρολόγιο πρόκειται να διαθέτει το MacBook Pro με την οθόνη των 16 ιντσών που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο μήνα (ή τον επόμενο). Επιπλέον, όλοι οι υπολογιστές MacBook που θα κυκλοφορήσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 πρόκειται να διαθέτουν πληκτρολόγιο με πλήκτρα με μηχανισμό «scissor».

Ο Ming-Chi Kuo στην τελευταία έκθεση αναφέρθηκε και στο iPad Pro, το οποίο θα λανσαριστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, με κάμερα «3D sensing» (ενδεχομένως τύπου ToF, Time-of-Flight) στο πίσω μέρος του. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να επισημάνει την εκτίμηση του ότι η Apple πρόκειται επίσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς να ανακοινώσει το iPhone SE 2.

MacRumors

  • Thanks 1