Τα νέα μοντέλα διαθέτουν υποστήριξη για δύο εξωτερικές οθόνες και ταχύτερο Wi-Fi

H Apple ανακοίνωσε σήμερα τη νέα γενιά M3 MacBook Air, με δύο μοντέλα των 13 και 15 ιντσών αντίστοιχα. Οι νέες προτάσεις είναι διαθέσιμες από σήμερα, Δευτέρα, για παραγγελία, και θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις 8 Μαρτίου.

Οι νέοι υπολογιστές διαθέτουν το chip M3, που προσφέρει ταχύτερες επιδόσεις σε επίπεδο επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, βελτιωμένη Neural Engine και έως δύο φορές ταχύτερο Wi-Fi. Πλέον, το Μ3 υποστηρίζει την ταυτόχρονη σύνδεση δύο εξωτερικών οθονών, καλύπτοντας επιτέλους μία από τις λίγες εκπτώσεις που καταγράφηκαν με τη μετάβαση από τους επεξεργαστές της Intel σε εκείνους της Apple Silicon...με μια υποσημείωση.

Η σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει τη σύνδεση δύο οθονών ταυτόχρονα συνοδεύεται από ένα μικρό ζήτημα, καθώς λειτουργεί μόνο εφόσον η οθόνη του υπολογιστή είναι κατεβασμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πλέον ένα MacBook Air συνδεδεμένο με δύο εξωτερικές οθόνες, όμως ο υπολογιστής πρέπει να παραμένει κλεισμένος. Αν η οθόνη είναι σηκωμένη, ενεργοποιείται, οπότε ενεργή θα είναι μόνο μία εξωτερική οθόνη, ακριβώς όπως στα προηγούμενα μοντέλα με τα chip M1 και M2.

Πρόκειται μεν για βελτίωση, στην εποχή των Apple Silicon για τα MacBook Air, όμως και πάλι η λύση αυτή υστερεί σε σχέση με τις δυνατότητες που υπήρχαν στα μοντέλα με επεξεργαστές της Intel, καθώς σε αυτά ο χρήστης μπορούσε να συνδέει δύο εξωτερικές οθόνες και παράλληλα να χρησιμοποιεί κανονικά αυτή του υπολογιστή.

Σε επίπεδο προδιαγραφών, το M3 MacBook Air διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή 8 πυρήνων, ο οποίος συνδυάζεται με έως και 10 πυρήνων GPU. Η Apple περιγράφει το νέο Air ως τον "ταχύτερο υπολογιστή με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για το μέσο καταναλωτή", καθώς περιλαμβάνει μια ταχύτερη Neural Engine, 16 πυρήνων. Οι δέκτες Wi-Fi ενισχύθηκαν, ώστε να υποστηρίζουν Wi-Fi 6E, που επιτρέπει στη θεωρία τις μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, δύο φορές γρηγορότερα από ό,τι στην προηγούμενη γενιά.

Ο συνολικός σχεδιασμός του Μ3 MacBook Air είναι ο ίδιος όπως στο μοντέλο Μ2, καθώς διαθέτει οθόνη με πολύ λεπτό πλαίσιο, με ενσωματωμένη κάμερα και σασί επίπεδου χείλους. Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση σε επίπεδο χαρακτηριστικών τόσο για το μοντέλο των 13 όσο και εκείνο των 15 ιντσών.

Και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα στις αποχρώσεις midnight, starlight, space gray και silver. Η επιλογή midnight χαρακτηρίζεται από ανοδιωμένο φινίρισμα που περιορίζει τις ορατές δαχτυλιές, όπως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Μ3 MacBook Pro πέρυσι το φθινόπωρο.

Οι παραγγελίες είναι ανοιχτές από σήμερα, στο διαδικτυακό κατάστημα της Apple. Το μοντέλο των 13 ιντσών ξεκινάει από τα 1099 δολάρια ή 999 δολάρια για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές. Το μοντέλο των 15 ιντσών ξεκινάει από τα 1299 δολάρια ή τα 1199 για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές. Οι τιμές, δηλαδή, διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, το Μ2.

Το μοντέλο των 13 ιντσών του Μ2 MacBook Air εξακολουθεί να διατίθεται με έκπτωση, στα 999 δολάρια, μετά τον τερματισμό της διάθεσης του μοντέλου Μ1.

Ενημέρωση 21:42 - Στην Ελλάδα και οι δύο εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν από τις 8/3. Η τιμή για το βασικό μοντέλο των 13" με τα 256GB αποθηκευτικού χώρου έχει οριστεί στα 1359€ ενώ το κόστος για το μεγαλύτερο μοντέλο φτάνει τα 1859€. Σε ότι αφορά την έκδοση των 15", το κόστος ξεκινά από τα 1659€, φτάνοντας τα 2129€ για την ανώτερη έκδοση με 512GB και 16GB μνήμη.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 2