Αναφορές κάνουν λόγο για κυκλοφορία προς το τέλος του 2022 αν και η Apple αρέσκεται στο να μας εκπλήσσει.

Έπειτα και την τελευταία εκδήλωση της Apple, συνεχίζουμε να περιμένουμε για ένα νέο MacBook Air και ένα νέο MacBook Pro 13, με μια τελευταία αναφορά να υποδεικνύει πως ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμη για μία τέτοια κυκλοφορία.

Αν και αρκετοί περίμεναν πως δύο νέα μοντέλα MacBook θα έκαναν την εμφάνισή τους αυτή την εβδομάδα, τελικά τα Mac Studio και Studio Display ήταν αυτά που έκαναν την έκπληξη. Μια τελευταία αναφορά της ιστοσελίδας 9to5Mac δείχνει πως ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους για νέα MacBooks.

Σύμφωνα με ανώνυμες για την ώρα πηγές, τα νέα MacBook θα διαθέτουν το φημολογούμενο SoC M2 (System on a Chip), το οποίο έχει την κωδική ονομασία J413 και εσωτερικά αναφέρεται ως Staten. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το SoC βασίζεται στο τσιπ A15 Bionic της Apple που διαθέτει το iPhone 13, αν και, προφανώς, θα ήταν μια αναβαθμισμένη έκδοση αυτού του επεξεργαστή ούτως ώστε να τροφοδοτήσει έναν μεγαλύτερο υπολογιστή και όχι απλά ένα smartphone.

Αυτές οι πηγές αναφέρουν επίσης ότι το M2 SoC θα έχει τον ίδιο επεξεργαστή 6 πυρήνων, αλλά θα έχει μια ελαφρώς ισχυρότερη GPU 10 πυρήνων. Αυτό θα του έδινε δύο ή τρεις περισσότερους πυρήνες GPU από τον M1 (που διατίθεται σε εκδόσεις με επτά ή οκτώ πυρήνες GPU) και δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για το εάν θα υπάρξει αναβάθμιση στον αριθμό πυρήνων της neural engine ή επιπλέον γενικότερα χαρακτηριστικά.

Η αναφορά επισημαίνει επίσης ότι τα M2 Pro, M2 Max και M2 Ultra είναι επίσης στα σκαριά και ότι το M2 Ultra SoC θα έχει μια τεράστια CPU 24 πυρήνων, αλλά αυτά είναι πιθανότατα πολύ μακριά στο μέλλον για να αρχίσουμε από τώρα τις εικασίες.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, αν και θέλει οι πηγές να παραμείνουν ανώνυμες, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν απαραίτητα λάθος, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ του τι είναι εικασία και τι είναι πραγματικό γεγονός και μέχρι να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι πρόσφατα η ιστοσελίδα 9to5Mac είχε κάνει πρώιμες αναφορές για τα Mac Studio και Studio Display μέσα από παρόμοιες ανώνυμες πηγές, ωστόσο δεν ήταν όλες οι λεπτομέρειες ακριβείς. Για παράδειγμα, αρχικά λέγονταν πως η οθόνη θα είχε ανάλυση 7K αλλά τελικά ήταν 5K. Εν ολίγοις, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές οι αναφορές αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και θα πρέπει να περιμένουμε για τις επίσημες ανακοινώσεις των νέων MacBooks.

Πάντως, είναι αρκετά λογικό να υποθέτει κανείς ότι θα υπάρξει ένα νέο MacBook Air κάποια στιγμή, ενδεχομένως ακόμη και φέτος. Είναι ο πιο δημοφιλής υπολογιστής της Apple, μακράν, και είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές που μπορεί κανείς να αγοράσει αυτή τη στιγμή. Οπότε, δεν αναμένεται να σταματήσει αυτή η παράδοση.

Σε κάθε περίπτωση, αν ένα πράγμα αρέσει στην Apple, είναι να κάνει ανακοινώσεις έκπληξη που κανείς δεν περίμενε. Είναι μια επιτυχημένη στρατηγική marketing που έχει εξυπηρετήσει την αμερικανική εταιρεία τα τελευταία χρόνια, επομένως δεν αναμένεται ούτε αυτό να αλλάζει σύντομα.

  • Like 1
  • Confused 1