Τα νέα MacBook Pro παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με την Apple να δέχεται αρκετά παράπονα από "φίλους και εχθρούς" σχετικά με κάποιες από τις αποφάσεις που έχει πάρει, μεταξύ των οποίων η απουσία θύρας SD.

Στο θέμα αυτό αλλά και στην απόφαση να διατηρήσει τη θύρα ακουστικών όταν την έχει αφαιρέσει στο iPhone 7, απάντησε ο Phil Schiller της Apple σε συνέντευξη του στο Independent. Στην ερώτηση γιατί οι νέοι φορητοί υπολογιστές της εταιρείας δεν ενσωματώνουν θύρα SD όπως οι προκάτοχοί τους, για την εύκολη σύνδεση μιας κάρτας από φωτογραφική μηχανή, ο Schiller ανέφερε διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η συγκεκριμένη υποδοχή είναι λίγο «δυσκίνητη» από τη στιγμή που συνδέεις την κάρτα μνήμης, αυτή προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα του υπολογιστή. Προσέθεσε ακόμη ότι στην αγορά υπάρχουν πολύ καλοί και γρήγοροι USB card readers που παράλληλα λύνουν και το πρόβλημα να χρησιμοποιεί ο χρήστης διαφορετική τεχνολογίας κάρτας όπως CompactFlash. Επιπλέον ο Schiller αναφέρει ότι περισσότερες κάρτες χρησιμοποιούν την ασύρματη τεχνολογία για τη μεταφορά εικόνων, κλείνοντας ότι ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν προσαρμογέα ή να κάνει ασύρματα τη μεταφορά αρχείων.

 

Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με τη συνέπεια που δείχνει η Apple σχετικά με τη θύρα ακουστικών 3.5 χιλιοστών την οποία αφαίρεσε από το iPhone 7 ως παλιά, δείχνοντας «κουράγιο» όταν την ίδια στιγμή τη διατηρεί σε όλα τα νέα MacBook Pro. Για τον Schiller, η παρουσία μιας τέτοιας θύρας σε φορητούς υπολογιστές είναι διαφορετική από αυτή σε smartphones αφού η χρήση της επεκτείνεται και πλέον της σύνδεσης ακουστικών. Συγκεκριμένα επαγγελματίες συνδέουν ενισχυτές, και άλλο επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό για τον οποίο δεν υπάρχει ασύρματη πρόταση.

 

Στη συνέντευξη, ο υπεύθυνος του τμήματος marketing αναφέρει ότι η Apple δεσμεύεται για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπολογιστών Mac, με τους φορητούς υπολογιστές να «μας απασχολούν για πολύ καιρό στο μέλλον». Πάντως και ο ίδιος παραδέχεται ότι έμεινε λίγο έκπληκτος από τις αρνητικές αντιδράσεις που ακολούθησαν την παρουσίαση των MacBook Pro αν και όλα τα προιόντα της Apple είναι αλήθεια ότι δέχονται κριτική και ατελείωτες συζητήσεις.

 

Σχετικά με την Touch Bar, η Apple πιστεύει ότι προσθέτει έναν νέο τρόπο διαδραστικής εμπειρίας που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πληκτρολόγιο και το trackpad, ενώ για την φημολογούμενη ενοποίηση του macOS με το iOS, Ο Schiller την αποκλείει λέγοντας ότι είναι διαφορετικά προϊόντα. Σε ότι αφορά τις πωλήσεις των νέων μοντέλων, αυτές φαίνεται να ξεκινούν αρκετά καλά αφού ήδη η Apple έχει δεχθεί περισσότερες Online παραγγελίες από οποιαδήποτε παλαιότερη γενιά του MacBook Pro.

 

Link.png Site: Independent