Οι κατασκευαστές ανησυχούν ότι τα προϊόντα τους δεν θα είναι επίκαιρα όταν τελικά προβληθεί η ταινία.

Οι καθυστερήσεις της τελευταίας ταινίας James Bond σχετίζονται με την πανδημία και φαίνεται πως προκαλούν προβλήματα στις συμφωνίες marketing, με τους διαφημιζόμενους να ανησυχούν πως όταν τελικά η ταινία προβληθεί ενδέχεται τα προϊόντα τους να είναι ξεπερασμένα. Η 25η ταινία James Bond, No Time to Die, πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική ημερομηνία.

Μια πηγή της ιστοσελίδας The Sun, αναφέρει:

Μερικά από αυτά τα πράγματα ήταν τα πιο πρόσφατα μοντέλα όταν άρχισαν να γυρίζονται οι σκηνές της ταινίας. Αλλά όταν η ταινία βγει τώρα, θα φαίνεται πως ο Daniel Craig και όλα τα άλλα μέλη του cast ότι έχουν κάτι που υπάρχει εδώ και «αιώνες» εκεί έξω. Φυσικά, αυτό δεν είναι το νόημα μιας συμφωνίας που αφορά τοποθέτηση προϊόντος.

Παρόλο που η ταινία θα περιλαμβάνει ρολόγια της Omega, σαμπάνια της Bollinger και υποδήματα Adidas, φαίνεται πιθανό ότι τα τηλέφωνα Nokia της HMD Global κινδυνεύουν να ξεπεραστούν γρηγορότερα. Η HMD Global ανακοίνωσε πέρυσι ότι η ταινία θα περιλαμβάνει το Nokia 8.3 5G, με την ιστοσελίδα TechRadar να αναφέρει επίσης πως στην ταινία θα εμφανιστεί και το Nokia 7.2, τηλέφωνο που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2019.

Η ιστοσελίδα The Sun αναφέρει πως ενδέχεται κάποιες σκηνές να «επεξεργαστούν προσεκτικά» ώστε να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα που αφορούν τα «ξεπερασμένα» προϊόντα.

Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας θέλουν τα αστέρια της ταινίας να έχουν όλα τα νέα ανερχόμενα προϊόντα για να τα προωθήσουν και να τα πουλήσουν στους θαυμαστές. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες από τις σκηνές θα πρέπει να επεξεργαστούν πολύ προσεκτικά και να εξεταστούν για να δείχνουν όλα ενημερωμένα.

Ίσως μάλιστα έχουμε ήδη δει μία τέτοια επεξεργασία, αφού η Lashara Lynch, μία εκ των πρωταγωνιστριών, φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα Nokia 8.3 5G ενώ σε μια έκδοση της ίδιας διαφήμισης από τον Μάρτιο του 2020, είχε στα χέρια της ένα Nokia 5.3.

image.png.4f5425a74fd1a19afcfb9f9dd70fa7cd.png

Η ταινία No Time to Die είχε αρχικά προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2020, με την πρώτη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας να μεταφέρει την ταινία για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η ταινία αργότερα ανακοίνωσε εκ νέου καθυστέρηση για τον Απρίλιο του 2021 και στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως θα προβληθεί τελικά τον Οκτώβριο του έτους που διανύουμε. Εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, η ταινία θα κυκλοφορήσει τελικά σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το αρχικό προγραμματισμένο ντεμπούτο της.

Ευτυχώς για την HMD, υπάρχει τουλάχιστον ένα τηλέφωνο στην ταινία που θα δείξει σίγουρα «επίκαιρο». Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechRadar, το No Time to Die θα έχει σκηνή με το θρυλικό Nokia 3310, τηλέφωνο που κυκλοφόρησε αρχικά το 2000.

  • Like 1