Το πρώτο trailer για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Super Mario Bros." της Nintendo επιτέλους κυκλοφόρησε κάνοντας το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της βιντεοπαρουσίασης Nintendo Direct την Πέμπτη.

Μαζί με τον Pratt ως κεντρικό χαρακτήρα, η ταινία "Mario" διαθέτει ένα καστ αστέρων από χαρακτήρες του Mushroom Kingdom, όπως ο Charlie Day ως Luigi, η Anya Taylor-Joy ως Princess Peach, ο Seth Rogen ως Donkey Kong, ο Jack Black ως Bowser, ο Keegan-Michael Key ως Toad, ο Fred Armisen ως Cranky Kong και ο Sebastian Maniscalco ως Spike.

Το trailer ξεκινά με τον Bowser και το τεράστιο, πύρινο κάστρο του να κατεβαίνουν σε ένα παγωμένο βασίλειο. Ο στρατός των Koopa Troopas του Bowser, με επικεφαλής τον Spike the Magikoopa, έρχεται αντιμέτωπος με τις λεγεώνες των μπλε πιγκουίνων του παγωμένου βασιλείου, που είδαμε στα παιχνίδια "Mario". Ωστόσο, οι χιονόμπαλες των πιγκουίνων δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε κατ’ ελάχιστο τον Bowser ο οποίος καίει το παγωμένο κάστρο και παίρνει τον έλεγχο ενός power-up αστεριού του "Mario".

"Επιτέλους το βρήκα. Τώρα, ποιος θα με σταματήσει;" φωνάζει ο Bowser.

Και ναι, ο αγαπημένος Ιταλός υδραυλικός του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Σε μια νέα σκηνή, ο Mario πετάει μέσα από έναν πράσινο σωλήνα στο Mushroom Kingdom, όπου αναπηδά από τεράστια, κόκκινα μανιτάρια μέχρι να πέσει στο έδαφος. Το κλασικό τραγούδι του "Mario" παίζει στο παρασκήνιο καθώς ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας ξυπνάει και βρίσκει τον Toad. «Τι είναι αυτό το μέρος;» αναρωτιέται δυνατά ο Μάριο, με μια φωνή που μοιάζει πολύ με την κανονική του Chris Pratt. Ο Toad οδηγεί τον Mario μέσα από την κοιλάδα με τα γιγαντιαία μανιτάρια, με το κάστρο της πριγκίπισσας Pitch να ξεπροβάλλει στο βάθος. Αφού πέφτουν οι τίτλοι τέλους, το trailer ολοκληρώνεται με τον Luigi να τρέχει να ξεφύγει μέσα σε ένα τρομακτικό δάσος από μια ομάδα Dry Bones.

Η ταινία "Mario" ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά έκτοτε η ταινία έχει καθυστερήσει για τις 27 Απριλίου 2023. Η Illumination Entertainment, το στούντιο πίσω από επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως τα "Despicable Me", "Minions" και "Sing", είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία της ταινίας μαζί με τη Nintendo. Ο Chris Meledandri είναι ο  παραγωγός για την Illumination, μαζί με τον Shigeru Miyamoto για τη Nintendo, το δημιουργό του Mario. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ το σενάριο είναι του Matthew Fogel.

Ο Pratt που χαρίζει τη φωνή του στον κλασικό ήρωα των βιντεοπαιχνιδιών, πρόσφατα ανέφερε ότι η φωνή του Mario θα είναι «διαφορετική από οτιδήποτε έχετε ακούσει». Πάντως από το πρώτο trailer, η εντύπωσή μας είναι ότι αυτή είναι πολύ κοντά με την κανονική φωνή του Pratt, χωρίς κάτι το ξεχωριστό.

«Δούλεψα πολύ στενά με τους σκηνοθέτες και δοκιμάζοντας μερικά πράγματα κατέληξα σε κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος και ανυπομονώ να το δει και να το ακούσει ο κόσμος» δήλωσε ο Pratt στο Variety. «Δεν είναι μια ταινία ζωντανής δράσης. Δεν θα φοράω μια στολή υδραυλικού ούτε θα τρέχω παντού. Παρέχω μια φωνή για έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, και είναι ανανεωμένη και διαφορετική από οτιδήποτε έχετε ακούσει στον κόσμο του 'Mario'». 

  • Like 16