Καθώς η Disney πλησιάζει στον τρίτο γύρο των αναμενόμενων απολύσεων και αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις στην παραγωγή νέων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των συγγραφέων, η εταιρεία μετέφερε περισσότερα άσχημα νέα στους επενδυτές. Η υπηρεσία streaming του ομίλου, το Disney+, έχασε τέσσερα εκατομμύρια συνδρομητές το β' τρίμηνο του 2023, με αποτέλεσμα το σύνολο των συνδρομητών να ανέλθει σε 157,8 εκατομμύρια, έναντι 161,8 εκατομμυρίων συνδρομητών το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των συνδρομητών με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 163,17 εκατομμύρια στο σύνολο.

Ο κύριος λόγος της πτώσης ήταν το Disney+ Hotstar, το οποίο έχασε το 8% της συνδρομητικής του βάσης, από 57,5 εκατομμύρια συνδρομητές το α' τρίμηνο του 2023 σε 52,9 εκατομμύρια. Πολλοί τηλεθεατές στην Ινδία είναι αναστατωμένοι με την απόφαση της εταιρείας να μην διατηρήσει τα δικαιώματα streaming για το πρωτάθλημα κρίκετ της Ινδίας (Indian Premier Cricket League), ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η Disney και το προηγούμενο τρίμηνο.

Το περασμένο τρίμηνο, η Disney+ ανακοίνωσε την πρώτη της απώλεια συνδρομητών από την ίδρυσή της το 2019. Η video streaming υπηρεσία είδε πτώση 2,4 εκατομμυρίων συνδρομητών το α' τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger αποκάλυψε επίσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας κλήσης για τα οικονομικά αποτελέσματα, ότι η Disney πρόκειται να προβεί σε σημαντική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένων περικοπών θέσεων εργασίας που θα επηρεάσουν 7.000 υπαλλήλους. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει δύο κύματα απολύσεων, με ένα ακόμη να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Iger ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα σχέδια της Disney να εξοικονομήσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες για δημιουργία περιεχομένου. Η Disney σημείωσε επίσης ότι θέλει να δώσει προτεραιότητα στα franchise της Marvel και του Star Wars έναντι άλλων τίτλων.

Ωστόσο, η εταιρεία διέκοψε πρόσφατα τις παραγωγές για το "Blade" της Marvel και τη σειρά "Andor" του Star Wars ως αποτέλεσμα της απεργίας της Συντεχνίας Συγγραφέων της Αμερικής (WGA), η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, αφού η ομάδα δεν κατάφερε να καταλήξει σε ικανοποιητική συμφωνία με του παραγωγούς.

Οι σεναριογράφοι απαιτούν υψηλότερες αποζημιώσεις ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με χρήση των σεναρίων από video streaming υπηρεσίες όπως το Netflix, το Disney+ και το Max (πρώην HBO Max). Στην εποχή του streaming, οι θέσεις εργασίας είναι λιγότερο σταθερές για τους σεναριογράφους, δεδομένου ότι οι σειρές έχουν συνήθως λιγότερες σεζόν από ό,τι οι σειρές στην καλωδιακή τηλεόραση.

  • Like 1